VOR-seglaren Magnus Woxén ska göra fritidsbåtarna snabbare

Woxen_VOR_Boding__puff
VOR-seglaren och Hamnenarbetaren Woxén tar jobb som segeldesigner

Woxen_VOR_Boding__puffHamnen.se-medarbetaren och professionella seglaren Magnus Woxén ska nu försöka hålla sig i land. Efter att ha livnärt sig på att kappsegla jorden runt med Volvo Ocean Race fyra gånger ska han nu bli segeldesigner för Boding Segel.

Den nya generationen asymmetriska undanvindsegel, som code- och gennakersegel, har utvecklats under professionella jorden runt-kappseglingsprojekt och har flera egenskaper som är intressanta även för nöjesseglaren. Förutom att båten går snabbare, gör nya rullsystem att seglingen blir enklare, både under själva seglingen men också när det gäller skötsel och förvaring.

– Vi ser en mycket stor potential i att utöka vår produktion av den nya tidens moderna segel och nå ut till en bredare målgrupp nöjesseglare och då blir Magnus expertkunskap enormt värdefull för oss, säger Jonas Boding, VD och ägare till Boding Segel.

Magnus har de senaste 15 åren varit professionell kappseglare med olika kappseglingsprojekt. Senast i raden var franska VOR-teamet Groupama. Men han hoppade av för att ge landlivet en chans. Mellan kappseglingar har han arbetat med olika konsultuppdrag där det senaste var att utveckla en ny 37-fotare Maxi 11 för Najad AB.

– I Boding Segel ser jag ett gediget familjeföretag som levererar bra produkter till rätt pris. Det ska bli spännande att få vara med i utvecklingen av de nya, mer högteknologiska segel som gör seglingen så mycket mer effektiv, säger Magnus Woxén, design- och produktutvecklingsansvarig på Boding Segel.

Segelmakeriet Boding Segel är ett familjeföretag som grundades 1966 av Ingemar Boding. Det ett av Sveriges tre största segelmakerier med nio anställda och en omsättning på drygt 20 miljoner kronor. Boding Segel ägs idag av VD Jonas Boding (2:a generationen). Huvudkontor och produktion i Haninge (Stockholm), Showroom i Göteborg sedan 2010 samt representation i Malmö och Oslo.

Magnus har medverkat i ett antal av filmerna som Hamnen.se producerat senaste året och vi kommer att lura med honom framöver också.

E3_april_19_Woxen_3
Magnus Woxén vid rodret på Ericsson 3 under sjätte etappen i VOR 2008-2009.
Foto: Gustav Morin

Följ med Woxén under 24 timmar på Ericsson 3 i förra upplagan av VOR: 
(Foto & redigering Gustav Morin)

https://www.youtube.com/watch?v=kYmpOfhvbVo 

Se filmer på Hamnen.se med Woxén:
Test av Bayliner 802 Cuddy
Test av ”havets Volvo” Ryds 568 GTI
Magnus intervjuar Krite och Strömberg inför starten av VOR 2011-2012
Test av havets hårdaste öppna motorbåt Anytec 860 SPD med 2x 300 hk
Test av Greenline 33 med Kapten Franz

Mer info: www.boding.se

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö