VOR LIVE – tajt slutstrid in mot Abu Dhabi

För tätbåtarna återstår bara ett par timmar av etappen från Kapstaden till Abu Dhabi. Efter nästan 23 dygn skiljer det bara ett par minuter mellan ledaren Team Brunel och Martin Strömbergs Dongfeng Race Team. Här kan ni se målgången live!

Den andra etappen av Volvo Ocean Race har varit otroligt jämn sedan starten i Kapstaden den 19 november. Dongfeng Race Team har funnits med i täten hela vägen och de senaste två veckorna har de kämpat hårt för att hålla jämna steg med den nederländska båten Team Brunel. Båtarna har seglat nära varandra under merparten av den 5 200 sjömil långa etappen och ofta har de kunnat se varandra. Båda lagen har oavbrutet försökt hitta det perfekta trimmet på sina båtar och de senaste dagarna har varit särskilt intensiva.

Spännande slutstrid
Tätbåtarna har kämpat sig genom Hormuzsundet i lätta vindar och vände under eftermiddagen söderut mot mållinjen i Abu Dhabi. Martin Strömbergs lag har tagit in på ledarna och klockan 14:00 skiljde det endast 1,4 sjömil mellan Team Brunel och Dongfeng Race Team.
 Och i skrivande stund leder de. Team Brunel är blott en sjömil bakom och hemmalaget Abu Dhabi Ocean Racing är ynka sex sjömil bort.

– Vi har Brunel nära oss och det känns som att vi seglar riktigt bra. Jag tror att de är mer nervösa än vad vi är och trots att det är ett intensivt läge håller vi oss lugna ombord, säger Martin Strömberg.

Livesändning
Abu Dhabi Ocean Racing är sugna på att blanda sig i striden om segern. Målgången är beräknad till tidigt lördag morgon, 05:00 – 09:00 svensk tid. Livesändningen drar igång när båtarna är inom räckhåll.

Mellan Team Alvimedica och MAPFRE pågår en hård kamp om fjärdeplatsen och de väntas gå i mål tidigt söndag morgon. Svenskbåten Team SCA ligger sexa och kommer troligtvis att gå i mål under söndagskvällen.

Dongfeng Race Team kom tvåa i den första etappen efter Abu Dhabi Ocean Racing och före Team Brunel. Om Strömbergs lag är först över mållinjen i Abu Dhabi kan de ta ledningen i den totala poängtabellen för Volvo Ocean Race 2014-15.