Volvo seglar i svenska städer

1.jpg
1.jpg

 

I väntan på de stora oceanerna kommer Volvo Personvagnar i vår och sommar att segla i en hemmahamn nära dig. Nybörjare OCH aktiva seglare kan delta i ett ”Volvo Ocean Race” i miniatyr i någon av de 11 hamnstäder som är med.

1.jpg

Volvo City Sailing arrangeras i samarbete med Volvo, Svenska Seglarförbundet och Sjöräddningssällskapet. Det kommer att genomföras under helger på 11 olika orter i Sverige samt Norden. Deltagande städer är Norrköping, Motala, Stockholm, Karlshamn, Kalmar, Malmö, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, Helsingfors och Båstad.

Första tävlingen arrangeras i Norrköping den 10 maj Vinnaren går vidare till finalen i Båstad den 24-28 september.

Vinnarbesättningen i Volvo City Sailing får tillsammans med samtliga svenska mästare i segling göra upp om den prestigefyllda utmärkelsen Mästarnas Mästare. Vinnande team av Volvo City Sailing vinner också en resa till något av Volvo Ocean Race-stoppen som startar i Alicante, i början av oktober 2008.? Vi hoppas att det blir en blandning av både aktiva tävlingsseglare och rena amatörer som kanske aldrig tidigare deltagit i en kappsegling. Vårt mål är att skapa en breddtävling där det skall vara enkelt och roligt att delta men samtidigt utslagsgivande och därmed intressant för duktiga seglare, säger Bengt Magnusson, Volvos projektansvarige.

Tävlingskalender:
10 maj Norrköping
17 maj Motala
24 maj Stockholm
31 maj Karlshamn
7 juni Kalmar
14 juni Malmö
21 juni Köpenhamn
23 augusti Göteborg
30 augusti Oslo
6 september Helsingfors
24-28 september Båstad