Volvo Ocean Race – delstopp i Göteborg 2018!

Om drygt två år är det dags. Då blir Göteborg återigen värdstad för Volvo Ocean Race, denna gång som sista hamnstopp innan mål på världskappseglingen.

Nästa omgång av Volvo Ocean Race startar i Alicante hösten 2017. Efter tio månader till havs med hamnstopp i samtliga kontinenter återvänder båtarna till Europa.

Då blir Göteborg det sista hamnstoppet inför den avgörande sista sträckan. Målgång för båtarna i Göteborg är beräknad till kring 16 juni 2018 och ny etappstart från Göteborg blir på söndag den 24 juni.

Seglingens huvudstad
– I Göteborg är vi stolta över att vara seglingens huvudstad i Norden och över att vara Volvos hemstad. Därför är det väldigt roligt att få välkomna båtarna i Volvo Ocean Race tillbaka. Alla besökare till Frihamnen ska få se ett område som utvecklas och förändras oerhört mycket, säger Ann-Sofie Hermansson (S) kommunstyrelsens ordförande.

När Volvo Ocean Race avgjordes förra året så var Göteborg målhamn och hela världsomseglingen avslutades med en veckas folkfest i Frihamnen. Se videoklippet nedan.

Folkfest och målgång i Göteborg 2015. Se videon!

– Vi kommer att bjuda på flera spektakulära seglingsmoment med både målgång och etappstart. Evenemangsområdet byggs upp i Frihamnen och förutom seglingen kommer staden visa hur stadsutvecklingen fortsätter i området, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

För Göteborg blir det fjärde gången man är värdstad för Volvo Ocean Race. De tidigare gångerna var 2002, 2006 och 2015.

Hundratusentals besökare
– Göteborg gjorde ett fantastiskt arbete 2015 som värd för höjdpunkten, målgången, av den 12:e upplagan med hundratusentals fans som besökte Göteborgs Race Village. Vi ser verkligen fram mot att komma tillbaka till Sverige i juni 2018 för det sista spännande kapitlet av vår tävling, säger Antonio Bolanos Lopez, tf VD för Volvo Ocean Race.


Göteborg blir värd för sista stoppet före målgång 2018.

Förra året lockade Volvo Ocean Race 335 000 besök till Frihamnen, besöksrekord för en målgång. För Göteborgs stad var evenemanget en viktig plattform där staden kunde visa upp stadsförnyelse i ett område som kommer att se miljardinvesteringar de kommande åren med bostäder och arbetsplatser.