Viggo C10 Offshore – första bilderna!

Svenska Viggo satte ribban för högpresterande skärgårdspendlarbåtar i aluminium med sin X8 och C8. Nu lanserar de en havsgående värsting. 

Hamnen.se har vid flera tillfällen kört både Viggos C8 och X8 och imponerats av det höga gångläget, komforten, kvaliteten och prestandan.

Vi har snudd på bara langat fram lovord när det gäller framfarten.

Nu kommer de alltså med en uppföljare som är lite av ett monster och som med stor sannolikhet kommer att höja ribban för vad pendlarbåtar kan leverera i fart, komfort och förbrukning.

Viggo C10 Offshore har tydliga drag av lillasyster C8 men är rejält mycket större med bland annat två ordentliga vadderade soffor i den främre brunnen.

Se video när vi testar:
Viggo X8
Viggo C8 

Med storleken kommer också extra kraft – Viggo C10 Offshore klarar av dubbla motoriseringen mot sina föregångare.

Viggo höjer återigen ribban för högpresterande pendlarbåtar.

På det första exemplaret sitter två stycken Mercury 450R och även om hög toppfart aldrig varit målet så verkar varvet i Roslagen kunna stoltsera med en sådan på upp emot 60 knop.

Med det sagt så borde den som gillar båten men som kanske tycker att det sticker i nutidens ögon med dubba utombordare på totalt 900 hk, ändå kunna förbli intresserad. För nya Viggo C10 Offshore ska enligt tidigare utsago leverera potent prestanda även med en singelmotor.

Grundkonceptet har alltid varit att frakta folk behagligt i hög fart och då är det såklart marschfarten som är viktigast.

Komfort och prestanda står således i fokus och det vi redan kan rapportera om, bara av att se bilderna, är att förarplatsen känns både påkostad och genomarbetad med bland annat en maffig racing-inspirerad stol med fjädrande stativ, samt stora skärmar och rejäla reglage.

Skrovet ser precis som sina systrar ut att balansera föredömligt högt på ett vasst vinklat skrov, vilket borde borga för bra bränsleekonomi i förhållande till fart och komfort.

Hamnen.se återkommer inom kort med mer information kring Viggo C10 Offshore, förhoppningsvis även med en intervju med konstruktören Håkan Petterson.