Video – tio kryssningsfartyg i skräckinjagande stormar

En liten påminnelse om att även de största och stoltaste av kryssningsfartyg blir ynkliga när Moder Natur spänner musklerna. Se videon!

Fartyg-storm
Moderna cruisingfartyg må vara starka men Moder Natur är starkast – om hon vill.

Vågor som trycker in vindrutan ända uppe spå kommandobryggan. Möbler som flyger omkring hej vilt inne i en pianobar. Och så ovanpå det – personal som helt och hållet verkar sakna rutiner för hur de ska agera när det stormar.

Se också:
Moderna cruisingfartyg må vara starka men Moder Natur är starkast – om hon vill.

Det är bara en del av innehållet i en drygt 22 minuter lång video där Moder Natur jonglerar med fartyg på tusentals och åter tusentals ton. När vindstyrkan börjar når en bra bit över hundra knop spelar det plötsligt ingen roll att ”Anthem of the Seas” kostade 940 miljoner dollar i inköp.

Brottsjöar på tio meter!

Nyss nämnda fartyg höll stadig kurs och fart utanför North Carolinas kust när en orkan slog till och skapade vågor på väl över tio meter samt ett trauma för nära nog samtliga passagerare. Samtliga utom de båda unga männen som väljer att filma spektaklet.

Ooops! Håll i möblerna – eller skit i det förresten. Se videon!

När havet tränger in…

Men frågan är ändå om det inte är ögonblicket då fönstren trycks in på en färja utanför norra Tyskland som är allra starkast (10 minuter och 10 sekunder in i videon).

Häng med!