Enorma krafter på flygande AC72

Team New Zealand foiling
Se tv-inslag när en känd yachtingjournalist får sitt livs seglats med Nya Zeeländlsa AC72:an.

Team New Zealand foilingDet Nya Zeeländska America’s Cup-teamet verkar ligga bäst till i förberedelserna. När konkurrenterna trasas sönder i vådliga krascher eller har problem att överhuvudtaget segla så visar ”the kiwis” var skåpet ska stå och seglar i 40 knop i bara 17 knops vind.
Se när en journalist får sin livs åktur med hjälm och snorkel som säkerhet.

Emirates Team New Zealand.

Se nyhetsinslaget när yachtingreporten Martin Tasker får sin livs åktur i en AC 72.

Nyhetsinslaget verkar ha tagits bort från den Nya Zeeländska nyhetskanalen. Här är ett klipp Martin Tasker som Team New Zealand själva filmat:

Med legendariske team managern Grant Dalton och skepparen Dean Barker i spetsen ligger Nya Zeeländarna till synes långt före sina konkurrenter i förberedelserna inför America’s Cup som ska gå i San Francisco 2013. Efter 16 dagars segling övergår de nu från att testa säkerheten i båten och alla system ombord till att fokusera mer på kappseglingsmanövrar och fart.

– We are hoping to keep the sunny side up, kommenterar Dalton angående säkerheten och lägger till att de har byggt in mycket säkerhet i båten.

Men ingen kan helt slappna av ombord. Inte konsigt med tanke på att båten kan göra 40 knop i mindre än 20 knops vind. De har testat den i 15 m/s, vilket lär vara mer än spännande.

– Man har alltid katastrofscenariot i bakhuvudet, säger Dean Barker och syftar på Oracles dramatiska kapsejsning.