Vattenskoter med V8

Vattenskoterraggare som prompt bestämt sig för att härja runt i de mest befolkade skärgårdsvikarna borde åtminstone göra det med stil. Och med en Strand Craft V8 Wet Rod med 300 hästar lär de få mer uppmärksamhet än någonsin.

Frågan är om det är vackra damer eller skäggiga gubbar med skinnväst som kommer att vara mest intresserade av denna unika vattenjetfarkost som sägs bli verklighet i slutet av 2014.

I vilket fall lär föraren inte bli besviken. Tack vare V8-motorn på 5,7 liter och 300 hk kan denna huvudvändande havets hot rod hetsas upp i +55 knop. Men den lär också, trots vattenjeten, vara lika smidig som en gammal amerikanare att baxa runt i girarna. Storleken är nämligen snarare som en styrpulpetare än en skoter.

Strand Craft V8 Wet Rod lär vara den första vattenskotern som inte liknar en japansk sportmotorcykel.

Men fart och smidighet är inte allt. Stil är lika högt värderat på denna 16 fot långa kolfiberbjässe. Förutom att den storleksmässigt lär få vilken vanlig vattenskoter som helst att likna en liten plasthink med fartränder, så har den också linjer och material som kan få vilken 50-talsvurmande hot rod-åkare som helst att bli alldeles varm innanför skinnvästen.

Trä känns som den mest passande utsmyckningen men det går också att avslöja lättviktsambitionerna och blotta kolfibern.

Wet Rodens durk och överkropp kan nämligen kläs i trä och friborden går att få lackade helt enligt köparens tycke och smak, även om tillverkaren verkar förespråka metalliclack av något slag.

Nya Wet Rod är också praktisk. Den har bland annat detaljer som en vattentät box för bagage, kylbox, ljudsystem av herrejössemodell samt navigator. Den kan också husera upp till tre personer.

Den stora och bulliga fören liknar en blåval och det känns också blåvalsklumpigt att trycka in en V8 i en vattenskoter. Frågan är om det överhuvudtaget funkar.

Priset är inte fastställt men det sägs att det kommer landa omkring 49 000 dollar. Det går också rykten om en version med hardtop.

Ägaren ska helst också köpa en lyxjakt av den här kalibern.

Om tillverkaren får som han vill blir Wet Roden bara en krydda för kunderna. Den är nämligen tänkt som tender till lyxjakten Strand Craft 122 som huserar 8 000 hk, klarar 50 knop och kostar 22 miljoner dollar (förvisso inklusive en superbil).