Världsrekord – 47 Fjordlingar i rad!

Årets Fjordling-träff bjöd inte bara på strålande väder och skön båtkörning i racingtakt utan också på en notering i Guinness rekordbok.

Det är inte helt klart, det ska sägas. Men nu har man i alla fall skickat in bevis och gjort allt man kan för att göra Guinness rekordbok medvetna om att det faktiskt låg 47 stycken Fjordlingar förtöjda vid samma brygga.

Det skedde i samband med Fjordling Poker Run, den första i ordningen av något som man hoppas ska bli en årlig tradition.

Men trots, eller snarare på grund av, att de deltagande båtarna är väldigt snabba så är detta mer av en eskader än en farttävling. Det skulle vara för farligt i den trånga skärgården.

Det gäller alltså att dra ett spelkort vid varje delstopp för att samla ihop till den pokerhand som spelas ut på kvällen.

Men fjordlingfolket kan mer än bara spela kort och köra båt. På schemat under dagen står också ”Fjordlingkampen” där det gäller att visa upp sitt bästa i grenarna boll i hink, spik i bräda och dart.

Fjordlingträffarna blir allt fler. Förra året träffades ett stort gäng i Norge. Här ovan är en video från en fartig träff i Oxelösund. 

Se också:
Fjordlingen återuppstår med eldrift!
Gångläge – Fjordling med flera nära perfektion!
Fjordling återuppstår med eldrift!