Världspremiär för Delta 54 på Scandinavian Boat Show

Delta 54 får världspremiär på Scandinavian Boat Show.
Delta 54 får världspremiär på Scandinavian Boat Show.

Delta 54 får världspremiär på Scandinavian Boat Show.Svenska Delta Powerboats nya 54-fotare ska, om allt går väl, baxas in med skohorn till världspremiären på Scandinavian Boat Show. Kanske den största båt som någonsin transporterats till mässan?

Deltas affärsidé har ända från starten varit att erbjuda hög fart med låg bränsleförbrukning och Delta 54 IPS är inget undantag.

Med tre stycken Volvo Penta IPS/600 ligger toppfarten runt 40 knop och meningen är att den speciella skrovformen samtidigt ska minska vågbildningen.

Så gott som hela båten är byggd i sandwich med kolfiber och vakuuminjicerad vinylester för att bli så stark och lätt som möjligt. 

D54_2010-10-06_kl._14.30.373

Planlösningen är generös, inga hokus-pokus-lösningar, utan ett stort akterdäck med fri möblering, en rymlig däckssalong med kök utefter hela styrbordssidan.

Upphöjd förarplats med egen utgång till däck och för enkelhets skull finns också möjlighet att styra båten med en joystick från akterdäck. Med IPS kan man ju manövrera en så här stor båt enklare och med större precision än de flesta kan ro en jolle.

I fören återfinns en rymlig ägarkabin med egen dusch och toalett. Två gästkabiner med två bäddar under salongen får dela på ett lika fint badrum. Alla tre har fått egna tv- och ljudanläggningar, liksom luftkonditionering och golvvärme.

I aktern sitter en rejäl plattform som hydrauliskt kan sänkas ner under vattenytan för att hämta upp vattenskotern eller jollen.