Världspremiär - Bavaria 38C

Bavaria 38
Bavaria 38

Bavaria 38Bavaria 38 Cruiser har världspremiär på Scandinavian Boat Show 7–11 november 2007. Men redan under tio dagar i början av september såldes tio stycken bara i Sverige – på ritning. I Älvsjö kommer hon att visas på riktigt.

Bavariavarvet fortsätter sin satsning på nya modeller och presenterar nu Bavaria 38 Cruiser.

Den nya båten är uppföljare till 37:an, Europas mest sålda segelbåt i sin storleksklass.

De nya formerna som lanserats med nya Bavaria 31 och 34 finns också på 38:an. De tvära ändskeppen ger långa seglande linjer, stor sittbrunn och rymd inombords.

Nya funktioner för segling gör att den något större 38:an blir enklare att hantera än föregångaren. Storskotssystemet är utformat så att rorsman kan skota från sin plats både i lä och lovart. Sittbrunnen är stor med sittbänkar på 2,50 meters längd. Badbryggan är integrerad i akterspegeln och fälls ut elektriskt.

För sin storlek är 38:an en mycket stor båt invändigt. Redan 37:an gav en rymdkänsla i salongen och med något större mått är 38:an ändå rymligare. Salongen har en väl tilltagen sittgrupp som rymmer full besättning med gäster. Pentry i vinkel med rejäla avställningsytor och dubbel diskho. Här finns också mikrovågsugn som standard. Navigationsplatsen är i nytt utförande.

Bavaria 38 Cruiser har totalt 18 skylights och ventiler vilket ger en mycket ljus båt invändigt. Den nya designen med två mycket stora fönster och två stora skylights ger rymd och ljus. Totalt finns sju öppningsbara ljusinsläpp bara i salongen.

Vid nedgången finns en öppen yta som ger rymdkänsla och skapar trivsel ombord. I förpiken finns det som varvet kallar ”Owners cabin” med stor dubbelkoj. Här finns även rymliga garderober, hyllskåp och stuvutrymmen.

Akterhytten har tre luft- och ljusinsläpp, skylight, sidofönster och mindre öppningsbara plexiglasluckor mot sittbrunn.. Här finns en rejäl dubbelkoj med bra höjd samt sittbänk, garderob och hyllskåp ger en komplett och komfortabel akterhytt.

Bavaria 38 Cruiser går att få med två eller tre hytter.

Exempel på standardutrustning: landström med laddare, kylagregat, micro, vindinstrument, ekolod och logg, teak på sittbänkar och durk, sittbrunnsbord, rattstyrning med läder på ratt, sex vinschar.

Fakta Bavaria 38 Cruiser

Längd över allt 11,72 m
Skrovlängd 11,45 m
Bredd 3,90 m
Djup med standard köl 1.95 m
Depl. 7,200 kg
Köl 2,100 kg
Segel 69,0 kvm
Vatten 210 l
Diesel 150 l
Motor Volvo Penta D1-30, 27,3 hk

https://www.bavariasverige.se