Världsmästaren byter bil mot båt – delägare i SailGP-lag

Sebastian Vettel är ett av de största namnen inom motorsport genom tiderna. Med fyra världsmästartitlar under bältet delar han femteplatsen som mest dekorerad genom tiderna med legendaren Alain Prost. Nu går bilesset dock in i båtarnas värld och slår ihop sig med det nybildade tyska SailGP-laget.

sebastian-vettel-sailgp-formel1
Från Formel 1 till SailGP – Sebastian Vettel går med i det nybildade tyska laget.

Med fyra världsmästartitlar i motorsportens högsta och största division anses Sebastian Vettel vara en av de största genom tiderna inom sporten. Efter fjolårets säsong lade han dock upp såväl handskar som hjälm på hyllan efter ett par halvdana säsonger hos det brittiska laget Aston Martin. Nu väljer han att gå in i seglingens och båtarnas värld.

Tillsammans med kommunikationsmogulen Thomas Riedel köper han in sig i det nya tyska SailGP laget. Ett lag som redan nu lyckats rekrytera den tvåfaldiga olympiska bronsmedaljören i 49:er Erik Heil, som skeppare.

– Jag ser stor potential i SailGP när tävlingarna nu går in i sin fjärde säsong och för första gången med ett tyskt lag. Paralleller mellan segling på denna nivån och Formel 1 har dragits under längre tid. Båtarna är fascinerande och hastigheterna på vattnet är otroligt höga. Tävlingarna är spännande och jag är glad över att vara nära dem med en motiverad grupp unga seglare, säger den fyrfaldige Formel 1-mästaren.

Läs även: 
SailGP – dansk seglare träffad av blixten
SailGP – svenskt deltagande i seglingens värstingklass

Ett stort miljöengagemang

Att Sebastian Vettel satsar på just SailGP är inte helt oväntat. Under sina sista säsonger inom Formel 1, efter att han lämnat det legendariska Ferarristallet, har tysken börjat intressera sig, och engagera sig allt inom hållbarhetsfrågor. I en intervju säger han att han alltid varit fascinerad av segling och vattensport.

Det har gått en knapp månad sedan fjolårets säsong av SailGP tog slut där Tom Slingsbys Australia SailGP Team, tog hem titeln för tredje året i rad. Nu är vi uppe i vad som kanske bör benämnas som tävlingarnas silly-season innan första deltävlingen i det relativt nya konceptet går av stapeln i Chicago under helgen 16–18 juni.