Världsmästare surfar med motocross i Tahitis vågor

Motocross wave 1Han har vunnit X-Games, håller flera världsrekord och fått priser för sina stunt i senaste Bondfilmen. Men det verkar som att Robbie Maddison tycker att hans senaste stunt, som här visas i en högst storlsagen videoproduktion, slår allra högst. 

Den 34-årige världsartisten i motorcossåkning Robbie ”Maddo” Maddison hade drömt om och planerat vågstuntet under tre år. I hans sinne skulle det skapa den perfekta symbiosen mellan maskin och natur.

Den snygga inledningen i videon när Robbie kör genom Tahitis djungel, eller kanske till och med hela videon igenom, tycker nog de flesta visar allt annat än en symbios. Snarare ett ordentligt naturintrång. Vågskalp, vattendroppar och paddeltag. Mot ettrigt och oljigt motorljud…

Han passerar paddlare och surfare och ger sig till slut rakt i de världskända vågorna via Teahupoo och Papara.

Som ni säkert redan räknat ut skulle det förmodligen vara helt omöjligt att lyckas med vågåkandet utan att modifiera crossen en aning. Den har försetts med en skidliknande platta för att hålla ekipaget ovan ytan. Och för att få ordentlig skjuts framåt har bakhjul omvandlats till en korsning av ett skovelhjul a lá ångbåt och ett vanligt motocross-hjul.

Se fler fantastiska bilder av ”Pipe Dream”.

Läs mer om motocrossförare och stuntmannen Robbie Maddison.

Wave motocross

Se också:

Snöskotern som kör uppför en fors.

Motorcross istället för utombordare.

Skidåkning på Hawaiis monstervågor.

Hawaiis högsta med skidor och stavar.