Världens bästa seglare gör upp i Marstrand i juli

Första veckan i juli är det bäddat för sjöslag då de fyra bäst rankade dambesättningarna i världen kommer att göra upp i Women’s Trophy i Marstrand.

GKSS_Matchcup_23-vinnare
Första veckan i juli är det bäddat för ett riktigt sjöslag då de fyra bäst rankade dambesättningarna i världen kommer till Marstrand.

Nordea Women’s Trophy är inte bara den deltävling på Womens World Matchracing Tour som har mest prispengar. Den svårslagna inramningen gör också att tävlingen är något av seglarelitens favorit av flera andra skäl.

Startfältet är grymt imponerande och det skall bli väldigt spännande att se utgången. Det är 19:e gången som tjejerna gör upp i en egen tävling under GKSS Match Cup Swedens 30-åriga historia och det kommer kunna bli otroligt jämnt i årets upplaga. Thomson seglade i december 2023 till sig VM-bronset i den öppna klassen mot världens bästa herrar, kommenterar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.

”Finaste seglingsarenan i världen”

För GKSS är detta också ett tillfälle att visa idrottsvärlden att vi bedriver en jämställd idrott, där tjejer och killar får samma möjligheter att tävla på högsta nivå och på den finaste seglingsarenan i världen.

– GKSS Match Cup firar i år 30-års jubileum och är mer än bara en tävling; det är en folkfest där seglingsentusiaster, företag och båtfolk samlas för att njuta av sporten och knyta kontakter. Det här är en unik möjlighet att uppleva segling på absolut högsta nivå och samtidigt ta del av ett fantastiskt community, säger Mattias Rahm, evenemangsansvarig på GKSS.

GKSS_Matchcup_seger
Women´s Trophy i Marstrand lockar världens yppersta seglarelit. Titeln försvaras av svenska Anna Östling med besättning.

Både damtävlingen och tävlingen i öppna klassen är del av världsomspännande World Matchracing Tour. Förra året besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är svenska Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare.