Nu startar nya Hamnen.se!

nya-hamnen-pressutskick
Nya Hamnen.se med unik playsida för båtar.

nya-hamnen-pressutskickHamnen.se lanserar en ny sajt och plattform med smartare lösningar och en helt ny playkanal.
– Vi har skapat tusentals artiklar genom åren och ger dem nu ett snyggare och smartare fönster mot läsarna. Att satsa på en playkanal känns helrätt nu när video på webben är på väg om det vanliga tv-tittandet, säger Gustav Morin, chefredaktör.

”Båtmagasinet på webben” är Skippos slogan och nu tar vi ytterligare ett par steg för att leva upp till orden.

Sajten startades redan 1999 och sedan dess har vi gett läsarna alltifrån personporträtt om kända båtprofiler, actionfyllda reportage från några av världens häftigaste båtar, nyheter om nya båtmodeller och båtprylar samt tips och trix från proffsen. Tack vare en ny design på en uppdaterad plattform blir nu innehållet än mer tillgängligt för läsarna.

– Vi kommer att satsa än mer på redaktionellt innehåll framöver och värva fler båtkunniga skribenter. Tack vare den nya plattformen med bland annat bättre anpassning för mobila enheter kommer vi också att ge nya läsare en bättre överblick av artikelarkivet, säger Gustav Morin.

Under senaste åren har Hamnen.se gjort massor av båt-tv tillgänglig på webben, alltifrån livesändningar från spännande kappseglingar till tester av motor- och segelbåtar, samt ett antal äventyrliga och humoristiska reportage.

Alla livesändningar och videor har publicerats i Skippos vanliga artikelflöde, men i takt med att innehållet ökat har behovet av att samla allt innehåll på en gemensam playsida blivit stort.

– Med hjälp av Solidtango tv on your terms. har vi fått en komplett plattform för att hantera video och livesändingar. Nu kan man snabbt få en överblick av det som finns på HamnenPlay och bli serverad relaterade inslag. Hela playkanalen är integrerad med Facebook så det är enkelt att dela med sig av inslag man gillar till sina vänner. För att kommentera behövs inga koder eller särskilda inloggningar, allt sker via Facebook.

Med bland annat smart-tv och den lilla prisvärda appleTV-modulen är det numera inga problem att behagligt titta på långa inslag via webben på sin vanliga tv.

– Visst tittar man mycket på sin dator och via mobilen men vill man titta på våra längre inslag med superkvalitet direkt i sin tv hemma i soffan är det numera väldigt enkelt. Med alla båtinslag i playkanalen hoppas vi kunna lysa upp decembermörkret för alla båtälskare, säger Gustav Morin.

Konsumerandet av media på internet ökar stadigt, samtidigt som många traditionella magasin har det svårt. En anledning är att miljömedvetenheten hos konsumenterna ökar. Man vill inte bidra till alla utsläpp som skapas i och med frakt och därtill avfall från upplagor som inte säljs.

– Mijöaspekten är viktig men det är tillgängligheten till webben och förbättrad teknik och internetuppkoppling som främst gör att trafiken ökar, säger Claes Olivecrona, affärsansvarig och reporter på HamnenPlay.