Unikt tillfälle: Köp ubåt för två och sätt din egen prägel

Ibland kommer det Blocketannonser och Klaravikauktioner som bara är för bra för att inte skriva om. Detta är enligt oss ett sådant tillfälle. Nu finns nämligen en snudd på unik chans att förvärva en ubåt byggd för två.

Ta chansen! Sätt din egen prägel på denna ubåt som nu auktioneras ut på Klaravik.

Ja du läser rätt, en ubåt för dig, din käresta eller varför inte som julklapp till undervattensfantasten?

En sån här chans får man bara en gång i livet.

Ubåten, som kommer från det kanadensiska märket Sport Sub, skulle förvandlas till en vattenredo farkost och för den nuvarande ägaren, som vill förbli anonym, som fick chansen att köpa farkosten 2015 gick en barndomsdröm i uppfyllelse.

Farkosten är byggd för att klara tryck motsvarande nära 4 atmosfärer motsvarande ett djup på 40 meter. Den ska dessutom enkelt kunna hanteras av privatpersoner.

Konstruktionen liknar mer den av en dykarklocka än en traditionell ubåt då det istället för en tryckkabin skapas en luftbubbla i cockpiten.

– Du simmar in i cockpiten underifrån. Eftersom den är öppen i botten kommer du att ha vatten upp till midjan så i vårt klimat är våtdräkt att rekommendera, säger ägaren.

Ett bygge de flesta kan färdigställa

Anledningen att ubåten nu säljs är inte att den tidigare ägaren övergett sin barndomsdröm. Nej denne valde istället att bygga en ubåt med tryckkabin. Att nu färdigställa farkosten ska dessutom inte vara något särskilt svårt projekt att ro i hamn.

– Det behövs två utombordsmotorer, ett bilbatteri, några dykflaskor och lite enklare kabeldragningar. Allt är lätt att få tag på så det är inga konstigheter.

Vem som får ta hem ubåten när hammaren väl faller på förmiddagen den 14 december återstår att se men såväl nuvarande ägare som vi på Hamnen rekommenderar en dykkurs eller två om man planerar att ge sig ut.

Till auktionen!