Ung och ensam runt jorden – med en höna

Around the world with a henGuirec Soudée är den yngste någonsin att korsa Nordvästpassagen ensam – eller ja, han har alltid haft med Monique som troligen är världens mest beresta och sjötåliga höna.

Fransmannen Guirec Soudée hade drömt om att skaffa en höna, bo på en båt och segla runt jorden sedan barnsben.

Nu har hans drömmar i stort sett gått i uppfyllelse.

När han var 22 år drog äventyren igång på allvar. Han började med att segla ensam över Atlanten utan några vettiga prylar med sig för att kommunicera med omvärlden – kanske av idioti eller brist på pengar – det är lite oklart.

Året efter seglade han till Grönland. Där fastnade han i isen och blev kvar i 130 dagar.

Vid 24 års ålder såg han till att bli den yngsta någonsin att korsa Nordvästpassagen ensam.

Som ni förstått vid det här laget så gillarGuirec Soudée att klara sig och sitt på egen hand. Men lyckligtvis är han inte helt asocial – tvärtom ska det visa sig – och han har vid väl valda tillfällen haft med sig en fotograf ombord. Till exempel på och vid Grönland varifrån vi får se fantastiska bilder i videoinslagen nedan. 

En favorit är när han låter Monique hänga med på paddeltur och när hon slickar i sig fisk tillsammans med ett gäng hundvalpar. 

Att Guirec Soudée skulle trivas på världshaven var väntat. Men det skulle visa sig att även hönan – mot alla odds och rekommendationer – lever fint på böljan.

– Experterna sa att hon aldrig skulle kunna lägga ägg under den stress som det innebär att vara på havet. Men hon har lagt ungefär ett ägg per dag från dag ett! berättar Guirec Soudée.

Hönan hänger med på i princip alla knasiga äventyr som Guirec företar sig. Men när han i sann Fransk äventyrsanda friklättrade upp för ett isberg tvingades Monique att stanna kvar på moderfartyget.

Följ Guirec Soudées fantastiska äventyr i följande kanaler:
www.guirecsoudee.com
www.facebook.com
www.instagram.com
www.youtube.com