Härligt Hovdan Skagen Race

Härlig 

Enda svenska båt på Hovdan Skagen var en Dehler 39 SQ som startade mycket bra och som vi på Blur fajtades med länge.

Nu fick jag mail från den skyldige, Sture Smith och hans ?Silver Fox Sail Racing Team?.

Flera koncept från Americas Cup verkar funka även här. Massor av logotyper och killar i masten (läs mer på skota.se) och nu en tvåbåtssatsning 🙂

Som märkligt nog den enda svenska deltagande båten i Hovdan-Skagen kan vi bara konstatera att våra svenska kollegor missade en fantastiskt fin segling.

Skickar en härlig bild från den dundrande undavinden ned mot Skagen i kontinuerliga farter runt 10-13 knop och ordentliga surfar på över 15 knop. Efter att ha öppnat bra med klockren start och först ut i Oslofjorden fick vi lägga oss och vila i nästan 2h i stiljten vid Koster. Men vilan var tydligen bra eftersom vi efter Skålholmen hämtade in 30 min på J109, 44 min X35an och 24 min på Arcona 400 framför oss.

Som de stora teamen kör vi i ?Silver Fox Sail Racing Team? en två båts satsning, Chamsiin (X-382) och Sjöglans (Dehler 39 SQ).

Sjöglans fick 2006 ersätta Intuition (Wasa 38) efter 20 år i tjänst och nästan 40.000 sjömil och en rad goda prestationer på kappseglingsbanan. Sista säsongen 2005 skänkte hon oss en total nionde plats Faerder, (stora banan) och bästa svenska båt. Och en andra plats i Skagerack Cup. Bara stiljten 500 m från mål i Tjörn Runt skiljde oss från totalvinsten.

Med Chamsiin har vi gjort livet svårt för våra konkurenter på bla. X-Yacht Gold cup, Både i Marstrand (2003) och Arendal (2005). Med en tredje plats i Arendal och ett antal spikar i serien, fick även IMX 40 Ocean Warrior se sig slagen av X-382an med en över 20 år gammal Mylar 2.

Vi putsar nu fjädrarna och vilar oss i form inför Faerdersejlatsen med Dahlstens Chamsiin. Som brukligt bjuder vi in något hot shot med erfarenheter från VM, OS, NM eller liknande. På Faerder har vi med oss den gamle starbåtsräven Olle Johansson för avrostning. Han lär nu ha läst boken ?Spinnakerseglingens innersta hemligheter?. Som bekant har ju inte Starbåten någon spinnaker. Han prövade segeltypen under det blåsiga Tjörn Runt 2005, med känt resultat?

Tackar för alldeles utmärkt Site, och lycka till på Faerder med Blur.

Bästa Hälsningar
Sture Smith
Silver Fox Sail Racing Team?
Sjöglans?, Dehler39SQ, SWE 10039

No Tags