Två nya pansarsäkra och superstabila från Pioner

Pioner tillverkar marknadens kanske tåligaste båtar. Vi krängtestar nya modellen 14 Active och superstabila modellen Multi med fällbar front.

Pioner roationsgjuter sina båtar i polyeten vilket gör att de ska klara att både dundra upp på land och braka in i bryggor. Det är slit och släng på hög nivå. Man ska kunna fokusera helt på att åka båt och strunta helt i puts och stuns.

Pioner 14 Active är en ny modell som har ett gäng finurliga fack och både ett trappsteg, spöförvaring och knapar integrerade i plasten. Den rymmer fyra personer och det finns också förvaring för mindre saker som mobiltelefoner, plånbok och annat smått.

Stabiliteten är slående och båten är således perfekt för två tunga kissnödiga herrar som föredrar att stå på samma kant. Båten ska också vara tillräckligt sjöduglig för att kunna plana fram i 25 knop med en 20 hk.

Pioner Multi har just kommit i nytt utförande och hade världspremiär på Allt på sjön i Gustavsberg. Det mest finurliga är såklart den nedfällbara bogen men också stabiliteten. Det är som att kliva ombord på en pråm och det skvallrar inte minst lastkapaciteten på 1 160 kg om.

Men pråmkänslan sägs vara som bortblåst när man fäller gasreglaget. Den ska vara lättplanande och väldigt sjöduglig och inte göra bort sig när sjön går någorlunda hög. Båten används redan i många professionella sammanhang men kan man stå ut med båtens något trubbiga uppsyn lär den utklassa de flesta konkurrenter när det gäller funktionalitet och därmed även passa perfekt som fritidsbåt.

Data Pioner 14 Active:
Längd: 4,11 m
Bredd: 1,73 m
Vikt: 2,1 m
Max personer: 4
Max motor: 20 hk
Färger: Vitmarmor och Dark line
Extrautrustning:
Dynor, räcken, lanternmast, styrkonsoll, vindruta, rostfri båge för vindrutan, badstege och åror.
Pris: (enbart båt) 29 900 kr, 38 700 kr med styrpulpet och vindruta.

Data Pioner Multi:
Längd: 5,05 m
Bredd: 2, 03 m
Vikt: 330
Max personer: 8
Max motor: 80 hk
Extrautrustning: Extrasäte med förvaring, styrkonsoll, vindruta, rostfri båge för vindrutan, räcken, targabåge med lanternor, dyna, ryggstöd med dynrulle, hamnkapell för styrkonsoll.
Pris: 79 900 kr med, 88 700 kr med smal styrpulpet och vindruta, 91 900 kr med bred styrpulpet och vindruta.
Läs mer på www.pionerboat.se.