TV tipset – träbåtrenovering med Micke Leijnegard

Ikväll klockan 22.30 sänds första avsnittet av Mickes båt i SVT där vi lär känna båtmänniskan bakom TV-profilen Micke Leijnegard.

Micke_Leijnegard_Raseglarhuset
Den 19 september klockan 22.30 sänds första avsnittet av Mickes Båt i SVT där vi lär känna båtmänniskan bakom TV-profilen Micke Leijnegard.

Journalisten, programledaren, konferencieren och TV-profilen Micke Leijnegard är känd för de flesta. Betydligt mindre känd är dock båtmänniskan i honom. En sida som vi får lära känna i sex avsnitt i SVT 1 (6 X 15 minuter) med början klockan. 22.30 i kväll.

Se också:
Micke Leijnegard – hjälp jag har fått en träbåt!

På schemat står båtrenovering där själva renoveringsobjektet är hans egen snipa, en Kvarken byggd av Johansson & Son Båtbyggeri i Holmsund. En båt som han fick överta av en man på Muskö som med ålderns rätt skulle kliva iland för gott.

Okända farvatten

Som Hamnen tidigare har rapporterat så är det med blandade känslor han ger sig in i projektet. Mest av allt nyfikenhet. Men också ett sting av den osäkerhet som kommer när man ger sig på något nytt.

God hjälp av kunniga människor

– Jag ska villigt erkänna att jag har begränsade kunskaper i träbåtvård och att renoveringen sker med god hjälp av kunniga människor, säger Micke Leijnegard.

För den som inte har tålamod att vänta finns första avsnittet av Mickes båt på SVT Play redan nu.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö