Tuff segling väntar när mästare ställs mot mästare i helgen

230927Seglingensmastare4_danielstenholm

230927Seglingensmastare4_danielstenholmI helgen ska mästare från olika klasser slåss om vem den faktiska mästaren är. Fördelade på 40 besättningar ska hela 160 seglare göra upp om en av de mest prestigefyllda titlarna inom svensk segling – Seglingens Mästare.

Oktoberkylan kryper allt närmre men än är kappseglingssäsongen inte över. I helgen möts nämligen över 160 seglare fördelat på över 40 besättningar för att göra upp om vem som ska få äran att titulera sig som Seglingens Mästare 2023. Under två dagars tid gör SM- och JSM-vinnare upp med medaljörer från internationella mästerskap och ess från seglingslandslaget. Allt är med andra ord som upplagt för en helg fylld med spännande seglingar i oktoberblåsten.

De intensiva seglingarna går att följa redan på lördagsmorgonen från klockan 09.30 utanför Strandverket. Racen seglas i J/70-båtar med besättningar om fyra personer. Det blir snabbt, kort och intensivt när vardera race väntas ta mellan 10 och 12 minuter. Renodlade junior- eller dambesättningar får ha fem personer ombord. Vad är det då som gör tävlingarna så spännande? Variationen på seglarna såklart. Här blandas det vilt från olika båtklasser, även om man tävlar i den absoluta världseliten i en jolleklass kan det mycket väl vara utmanande att möta någon som har mer erfarenhet från tunga kölbåtar.

Kan du inte ta dig till Marstrand för årets tävlingar? Misströsta ej! Alla tävlingar kommer att livesändas och gå att se direkt i mobil eller på dator. Där blir du guidad genom helgen av kunniga kommentatorer och får höra spännande intervjuer med seglingsprofiler.

Tryck här för att se lördagens livesändning.

Tryck här för att se söndagens livesändning.