Ny film om världens yngsta värlsdomseglare

När Jessica Watson, blott 16 år gammal, kastade loss från hemmahamnen i Sydney för att segla ensam nonstop runt jorden var det många som befarade det värsta. Nu har äventyret blivit film.

True_Spirit_Jessica_Watson
Jessica Watsons seglade ensam runt jorden som 16-åring.

Unga Jessica Watson visste vad hon ville – och hade så vetat sedan hon var 13 år gammal. Hon skulle bli den yngsta personen någonsin att segla ensam nonstop runt jorden – utan assistans.

Se också:
16-åriga Laura Dekker seglade ensam runt jorden

Före avresan fick föräldrarna utstå hård kritik för att de lät en så ung flicka ge sig iväg på en sådan seglats. Något som förvärrades ytterligare när att hon kolliderade med ett fraktfartyg mitt i natten under träning före avfärd.

Känslomässig berg- och dalbana

Den 18 oktober 2009 kastade hon loss med sin båt ”Ellas Pink Lady” för en minst sagt händelserik seglats och en känslomässig berg- och dalbana. Hon seglade 18 500 sjömil utan stopp, korsade ekvatorn två gånger och var illa ute vid ett antal tillfällen. Kritiken mot föräldrarna klingade dock av och Jessica fick ett snabbt växande antal anhängare i takt med att seglatsen fortskred.

Jessica Watsons ensamsegling runt jorden som 16-åring har blivit film. 

Under den sista månaden var mediaintresset stort med dagliga omnämnanden i såväl i Australien som utomlands. När hon återvände till hamnen i Sydney i maj 2010 togs hon emot av media, en jublande folkmassa och självaste premiärministern.

Har blivit film

Nu har äventyret blivit film (Netflix) där Jessica spelas av Teagan Croft känd från tv-serien ”Titans”. Framträdande roller har också Jessicas föräldrar (Josh Lawson och Anna Paquin).

Se trailern!