Trådlöst dödmansgrepp ökar rörligheten

Ett trådlöst dödmansgrepp är smidigt att bära och ökar rörligheten ombord. På mycket gott. Och lite ont.

All teknik, speciell avancerad sådan, kan fallera. Det är ett argument för att använda det gamla klassiska dödmansgreppet med snöre eller spiralsladd.

Men om man väger in att det hindrar rörelsefriheten och att det därför riskerar att bli hängandes oanvänt så kommer nya WiMEA trådlöst dödmansgrepp i god dager.

Det är, trådlöst, smidigt och dessutom har man ansträngt sig när det gäller designen.

WiMEA består av tre enheter:
En enhet som installeras i båten och som finns i rött och gult. En annan som är själva MOB-enheten och så till sist armbandet som kapslar in MOB-enheten och som finns rött, svart, blått, gult och rosa.

Innan start så trycks knappen på armbandet in för att aktivera dödmansgreppet så att motorn kan startas. Dödmansgrepp stänger sedan automatiskt av motorn om bäraren av armbandet hamnar vi vattnet.

Tål regn och stänk
Om avståndet till båtenheten överstiger 15 meter eller om armbandet kommer under vatten bryts också förbindelsen utan att regn och vattenstänk för den skull påverkar MOB-enheten.

Armband i flera färger. 

Om det finns personer kvar i båten kan de inom sex sekunder starta motorn igen.

Armbandet har 300 timmars batteritid och dödmansgreppet uppges också vara lätt att installera. En nackdel är dock att det inte dödar motorn om båten får ett kast och föraren flyger ur stolen och hamnar (medvetslös) inne i båten.

Pris ca 2 295 kr.

Mer info: Jan Comstedt AB.