The Wind Boys

Sex studenter köper en gammal segelbåt på 47 fot för att korsa Atlanten. Här kan du följa deras äventyr. 

Anders, Caspar, Kalle, Linus, Nikolai och Per har köpt en Sparkman & Stephens 47-fotare, byggd på Filippinerna 1988. Båten heter ”Wind” och”The Boys” har startat en omfattande renovering för att efter sommaren ge sig av på långsegling till Västindien.

”Vi är sex kompisar/studenter som länge drömt om en långseglats. Nyligen tog vi tag i drömmen då vi i början av året köpte en segelbåt. Planen är nu att vi efter sommaren ska segla från Göteborg över till Västindien och hem igen, under en ett år lång resa.” 

”Skrovet är specialbyggt i Filippinerna 1988, på order av en amerikan som köpt ritningarna av kända båtdesignern Sparkman & Stephens. Han lät bygga tre båtar, varav en skeppades till Sverige för att mastas på och utrustas.

S/Y Wind seglade då under namnet S/Y Sabine som charterbåt, men är sedan 2000 i privat ägo. Den 22:e januari 2010 blev båten vår, och då påbörjades ett omfattande restaureringsarbete. Ambitionen är att göra S/Y Wind till en av västkustens absoluta pärlor.”

”Seglingen är planerad att ta ungefär nio månader och starten går från Göteborg den 10 September 2010.

Vi har planerat en ungefärlig rutt som börjar i södergående riktning runt Danmark, genom Kielkanalen och sedan ut till spetsen av Storbritannien med ett stopp i Plymouth. Seglingen väntas sedan hålla sig längs med Europas kust, över Biscaya och ner till Kanarieöarna. Kanarieöarna blir ett ganska stort stopp för bunkring och framförallt startpunkten för vårt planerade deltagande i ARC 2010.

Väl i Västindien blir det en än så länge oplanerad seglats mellan de vackra öarna och när väl tiden är inne så seglar vi upp till Florida för att bege oss hem via Azorerna.

Klicka på “Blogg” för att följa vårt projekt!”

www.latalatituder.se