Chans att prova lyxracers och grova alubåtar i helgen

Delta_26_Arronet 35
Testkör Delta och Arronet i Nacka Strand i helgen.

Delta_26_Arronet 35
Trots höstmörkret haglar aktiviteterna i båtvärlden. Den 16–18 samlas ett antal stiliga Deltabåtar och hårdhudade Arronets i Nacka Strand. Till skillnad från vanliga båtmässor får man chans att provköra. Och det är nog till gagn för lättfotade Delta 26, som med Pentas nya V8 är god för 47 knop, och för Arronets bamse på 35-fot.

Båtmässor inomhus i all ära men för att verkligen få igång habegäret och kunna konstatera vilken båt som passar bäst ska det till en rejäl provkörning.

I helgen samlar Marinmäklarna och Galärbryggan det bästa av två världar vid Nacka Strands bryggor. Stiliga Delta drar dit sin flotta med båtar från 26 till 54 fot och Arronet gör dito med sina modeller som spänner mellan 20 och 35 fot.

Här nedan spanar vi in två modeller som sticker ut lite extra från mängden.

Arronet_35_CI
Arronet_35
Arronets värsting är en riktig arbetsbåt eller bara en extremt trygg och stabil familjefraktare för alla väder. Det finns sovplats för fyra till sex personer och den duger också gott som semesterbåt. Pentry, wc och dusch finns och därtill rum nog i salongen för finfina middagar, även om det inre såklart är av det ruffare slaget och krutet har bränts på att utforma en bra förarplats snarare än semesterkomfort.

Akterdäcket är stort och de som planerar att färdas i annat än höstrusk och snöoväder gör rätt i att investera i en yttre styrplats som finns som tillval.
Läs mer om Arronet 35 CI här.

Delta_26_Open
Delta_26_profil
Delta 26 Open kommer kanske bäst till sin rätt fina sommardagar men de som har testat vittnar om fina köregenskaper som nog får igång adrenalinet även i hösttemperatur. Det är Ted Mannerfelt som står bakom designen och han skissat fram en fin kombination av klassisk daycruiser och walkaround. Alltsammans i en speciell retrostil.

Läs mer om Delta 26 Open och se inslaget ovan när Ted Mannerfelt visar den på Allt för sjön.