Testa helt nya Sailmate

Sailmate logotype

Sailmate logotype
Sailmate logotype

Sailmate är en ny unik tjänst som lanserades i Finland under sommaren och som blev en stor succé. Nu kommer Sailmate till Sverige och som läsare på hamnen.se kan du testa tjänsten helt gratis i tio dagar. Prenumeranter på vårt nyhetsbrev får dessutom ett erbjudande om att testa Sailmate under ett år till ett förmånligt pris. 
– Vi tyckte det var ett enkelt val när vi fick förslaget att samarbeta med Sailmate, säger Claes Olivecrona på hamnen.se.

Sailmate är en ny webbaserad tjänst som innehåller de senast uppdaterade sjökorten, vindinformation, möjlighet att planera rutter på förhand, information om gäst- och naturhamnar, sjömackar, servärdheter och mycket mer.

Sailmate är också en community där båtfolk kan utbyta rutter och kunskap med varandra.

Tjänsten lanserades i Finland under sommmaren och kommer nu också till Sverige. Hamnen.se samarbetar med Sailmate och som läsare har du möjlighet att under tio dagar testa delar av tjänsten helt gratis.

Prenumeranter på vårt nyhetsbrev får dessutom ett förmånligt erbjudande om att få tillgång till hela Sailmate Pro under ett år för bara 11 euro. Erbjudandet skickas med i nyhetsbrevet och du kan anmäla dig här

Sailmate Pro

Sailmate Basic är gratis och här hittar du sjökort, vindprognoser och information om gästhamnar, sjömackar, sevärdheter och mycket mer. Användarna kan också själva lägga till ny information.

Sailmate blir aldrig helt färdigt, tanken är att användarna ska vara med och föra utvecklingen av tjänsten framåt.

Sailmate Pro kostar pengar att använda, men då får man också möjlighet att planera rutter direkt på sjökorten och det är möjligt att dela och exportera rutter.

Hamnen.se samarbetar med Sailmate och enligt Claes Olivecrona var det ett enkelt beslut.

– Vi har flera funktioner och erfarenheter som vi kan ha nytta av, säger han. Till exempel har hamnen.se under mer än tio år samlat in information om hamnar, naturhamnar och sjömackar. Vi har också tidigare arbetat med program för väderrutter (Sailplanner) och seglingssimulatorn Sailonline.org.

– Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda våra medlemmar och läsare ett förmånligt erbjudande på Sailmate och hoppas att de ska tycka om tjänsten lika mycket som vi gör, säger Claes Olivecrona.

Läs mer om Sailmate.