Terra Wind - båt och husbil i ett

Den som står i valet och kvalet mellan att satsa på en båt eller en husbil kan nu få både och i ett och samma fordon. Terra Wind ser rank ut men gör sju förvånansvärt stadiga knop på vattnet och närmare 130 kilometer i timmen på land.

I grunden är det en ovanligt lyxig husbil, späckad med all tänkbar lyx som man kan tänka sig. Invändigt är den en fullfjädrad lyxvilla och här finns inga likheter med de fordon som normalt folk brukar ställa upp på campingplatser.

Som om inte detta vore nog kan man helt sonika köra ner den för en sjösättningsramp och ta sig en sväng på sjön. Den höga överbyggnaden får det att se rankt och vådligt ut. Men tillverkaren garanterar att den är stabil. Visst, det är inte tänkt att man ska ge sig ut på några större farvatten. Men att färdas på skyddade insjöar ska inte vara några problem.

Man kör bara ner (med fören/fronten först) på en sjösättningsramp. Så snart man har fritt vatten under bilen/skrovet så tar två propellrar över framdrivningen. Längst bak har man sedan en rejäl badbrygga, taket blir ett stort och skapligt högt hopptorn och vid förarplatsen finns allt man kan tänka sig av modern navigationsutrustning.

Så långt allt väl. Men någon kan nog tycka att priset är i högsta laget. Eller vad sägs om 1 200 000 dollar för ett exemplar som motsvarar det på bilderna och i videon?