Terhi 480 Sport – inkörsporten!

Så här ser den ut, Terhis nya instegsbåt som man hoppas och tror ska locka nytt folk till båtlivet. Vi kliver ombord och tycker till. 

Ett sportigt yttre med djupt skålade stolar, en duglig aktersoffa, ett bra kapellgarage samt en dörr mellan pulpeternas. Så långt känns allt helrätt!

Det ovan uppräknade är alla delar av det som Terhi hoppas ska ge en ungdomlig touch i ett ambitiöst försök att locka just ungdomar till båtlivet.

Hamnen.se känner och klämmer på båtmässan i Göteborg och gillar det vi upplever. Inte minst att båten känns förvånansvärt rymlig trots sina nätta former.

Lämpligt nog är Terhis båtar tillverkade i mycket stryktålig ABS-plast, vilket förstås är välkommet när nyfrälsta båtmänniskor ska göra sina nybörjarmisstag.

Självklara fördelar på ovanstående tema är också att tomrummen i skrovdelarna är fyllda med polyuretanskum som gör båten osänkbar, samtidigt som det dämpar skrovljudet effektivt.

Många som önskar sig en stryktålig båt har ofta en modell i aluminium högt på listan. Men det finns stryktåliga plastbåtar också. Terhi är en av dem.

I Terhi 480 Sport finner vi alltså en tuff, säker och stryktålig båt som har det man behöver men som är befriad från fördyrande detaljer.

Standardmotorn, en Honda på 50 hk, räcker till dryga 30 knop och i grundpriset inkluderas också en plotter.

Frågan är dock om priset 155 900 kr är tillräckligt ungdomligt?

Terhi 480 BR / 480 Sport

Längd: 4,80 m
Bredd: 1,85 m
Vikt (utan motor): 390 kg
Motor: 40-60 hk
Antal personer: 5 st
Pris: Från 155 900 kr.
Mer info: www.terhi.fi