Team Abu Dhabi vann första In-Port Racet i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race In-Port Race i Alicante
Volvo Ocean Race In-Port Race i Alicante

Volvo Ocean Race In-Port Race i AlicanteI lördagens in-port race i Alicante lyckades brittiske skepparen Ian Walker styra båten över mållinjen 14 minuter före tvåan Puma.

Det blev en riktigt tät start i In-Port Racet i Alicante i lördags. Abu Dhabi kom iväg bäst och korsade linjen i full fart. Camper och Groupama var också med bra men Puma kom snabbt i kapp.

Det rådde väldigt skiftande vindar och vid sista rundningen var Abu Dhabi den enda båten som fortfarande hade bra tryck. Resten fastnade i lätt vind.

Skepparen Ian Walker lyckades hålla ledningen och var till slut sanslösa 14 minuter före tvåan i mål. Det tog vinnarbåten 53 minuter och 44 sekunder att segla banan.

Kampen om övriga pallplatser blev stentuff. Puma, Telefonica och Camper ledde om vartannat under sista undanvinden, men det var Ken Read som drog det längsta strået och tog andraplatsen.

För Telefonica, med OS-guldmedaljörerna i 49er ombord, blev avslutningen katastrofal. Från att ha haft chans på andraplats fastnade de i störd vind och Camper och Puma kunde dra ifrån.

Samtidigt kom Team Sanya akterifrån med bra fart och lyckades sätta straff på Telefonica i en styrbord/babord-situation. När spanjorerna tog straffet lyckades också franska Groupama smita förbi.

1. Abu Dhabi Ocean Racing / 53 minutes 44 seconds/ 6 points

2. Puma Ocean Racing powered by BERG/ 1 hour 07:58 / 5

3. CAMPER with Emirates Team New Zealand / 1:10:11 / 4

4. Team Sanya / 1:10:43 / 3
5. Groupama sailing team / 1:11:11 / 2

6. Team Telefónica / 1:12:08 /