Tävlingsbåt till salu: Köp din alldeles egen Volvo Ocean 65

Ja det händer till och från att de kommer ut på marknaden. Och nu har det skett igen. Vill du ha en av tuffaste båtarna på bryggan? Köp då Volvo Ocean 65:an Mapfre med två VOR på nacken.

Volvo-Ocean-Race-baten-Mapfre-till-salu
VO65:an Wind Whisper, tidigare känd som Mapfre, är nu till salu!

Två världsomseglingar räcker dock inte för att beskriva bedrifterna som åstadkommits ombord på den före detta Mapfre. Under årets upplaga av The Ocean Race deltog samma båt, fast då under namnet Wind Whisper, i den så kallade The Ocean Race VO65 Sprint. En klass som man dessutom vann! Det är med andra ord en minst sagt beprövad racer som nu ligger ute till salu.

Drar vi tillbaka klockan ytterligare slutade samma båt på en fjärdeplats under 2013–2014 års kampanj av Volvo Ocean Race. Följt av en enastående andraplats, släpandes med endast tre poäng mot vinnarna, under tävlingarna 2017–2018.

Utrustningslistan lär inte ens göra den mest kräsne besviken.

Uppdaterad inför The Ocean Race

 

Under de senaste åren har båten fått sig en rejäl genomgång där man bland annat sett över och ersätt stora delar av kölens hydraulik. Därtill har man införskaffat nya segel från North Sail, renoverat vinschar, satt in en watermaker, målat på ny greppstruktur på däck och bottenfärg på skrovet. Det är med andra ord ingen gammal skorv som säljs även om den tillryggalagt tillräckligt många sjömil för att ta flertalet varv runt vår blåa planet.

Men att segla runt en båt som denna från regatta till regatta kan kännas överväldigt.

Även det är något som förgående ägare har tänkt på.

Inför The Ocean Race 2022–2023 införskaffades en vagga byggd på en conatiner för att enkelt (allt är ju relativt) kunna ta tävlingsredskapet från plats a till b.

Priset har inte tillkännagivits men för den intresserade så hittar man hela utrustningslistan här!