Tally Ho – sjösättning närmar sig för klassikern på Youtube

Sex år och 161 avsnitt senare. Historien om den klassiska seglaren och Fastnet-vinnaren fortsätter. Men med ljus i slutet av tunneln.

leogolden-tallyho-sampsonboatco-sjosattning
Redan till vintern hoppas Leo Goolden kunna göra sjötester efter den otroliga restaureringen.

”Vi är redo att sjösätta om två år” – mantrat är känt för alla de som följt den otroliga restaureringen av Tally Ho. Ett slags sätt att inte behöva uttala en hård deadline men samtidigt vara tillräckligt nära en färdigbyggd båt för att inte bli galen.

Men nu har tidsramen ändrats tillslut. Leo Goolden, hjärnan och båtbyggaren bakom renoveringen, hävdar emellertid att mycket arbete kvarstår innan det är dags vilket stämmer.

– Varje dag hittar jag fler och fler saker som måste göras innan vi är färdiga. Visst skulle vi kunna sjösätta Tally Ho och hon skulle flyta utan några problem men om vi gjorde det så hade det varit mycket jobb att göra i vattnet vilket gör själva arbetet svårare, säger Leo Goolden i sin senaste video.

I det senaste Youtube-avsnittet berättar Leo Goolden om de kommande planerna för Tally Ho.

Men hur ser den faktiska tidsplanen ut?

Först och främst håller Sampson Boat Co. öppet hus under Port Townsend Wooden Boat Festival, då välkomnas folk från när och fjärran för att med egna ögon få se projektet. Men redan senare i år kommer Tally Ho att dras ut ut skjulet hon stått i under de senaste åren. Ute på hamnplan ska hon få sin nya mast samtidigt som resten av riggen färdigställs.

Sjösättning då? 

Längre fram – men inte så långt fram. Leo Gooldens förhoppning är att redan till vintern kunna testa rigg, system och så vidare. Under våren ska båten vara redo för att tas ut på längre turer.

– Tidslinjen är vagt utformad och kan mycket väl ändras. Jag försöker att hålla känslor utanför ämnet men att bara prata om sjösättning eller bara få ut den ur skjulet för påmastning är något som gör mig otroligt uppspelt.