Tall Ships Race Stockholm 2007

Det var få Stockholmare som kunde undgå att över 100 av världens vackrast och största segelfartyg har varit i stan från den 27 juli till den 30 juli 2007. Det har varit festival stämning med konserter och fyrverkeri. Hamnen.se var på plats under den stora fartygsparaden genom skärgården.

Tall Ships Race förknippar de flesta med stora segelfartyg med flera master. Men Tall Ships Race är egentligen öppen till alla typer av båtar, kravet är att man har ett stort antal ungdomar ombord. Årets Tall Ships Race hade tydliga kontraster. Allt från vanliga 40-fots familjbåtar upp till den väldiga 117.50 meter långa Sedov som för 2007 års TSR målades om från vit till mörkblå.

Info om Tall Ships Race
The Tall Ships´ Races är världens största internationella kappsegling för stora segelfartyg och har arrangerats sedan 1956. The Tall Ships’ Races arrangeras av Sail Training International, STI. Seglingsevenemanget är en kombination av både tävling och vänskaplig samsegling. Under evenemanget ingår oftast två tävlingsetapper samt en vänskapssegling inlagd där ungdomar kan byta fartyg för att skaffa sig nya erfarenheter och vänner. Minst hälften av besättningen på varje fartyg måste vara mellan 15 och 25 år för att fartyget ska få delta i evenemanget.

Njut av några bilder på fartyg man inte ser så ofta.

Hollänska ”Europa”

Dar Mlodziezy från Polen

Den Ryska Barken Kruzenhstern

Konstrasten mellan en skuta och ett kryssningsfartyg

Fazisi från USA ser snabb ut.

R/S Astrid Finne från öckerö seglade undertecknat Tall Ships Race 1995.

Det är ensamt på toppen…Besättningsman på översta rån på Cuauhtémoc från Mexico

Dett gäller att ha koll…

Den väldiga Sedov sett framifrån. Det är inte mycket på världshaven som är mäktigare.