Sveriges unga friska satsning på America's Cup

Den 17 september smäller det för dessa fem unga svenska stjärnskott som ska försvara Sveriges färger i Youth America’s Cup i Barcelona.

Youth-team-Sweden
Sveriges lag i Youth America’s Cup består av Oscar Engström, Hanno Seifert, Felicia Fernström Hugo Christensson och Oscar Andersson.

Tidigare i veckan tillkännagavs vilka som ska försvara Sveriges färger i Women’s America’s Cup. Nu presenterar man också de svenska ungdomarna i Youth America’s Cup-team. Bland dem finns Felicia Fernström, som också har valts ut som en del av Swedish Challenge Women’s Team.

Jag är så glad över att få vara en del av racingteamet. Det är stort för mig att bli
uttagen till både ungdoms- och damlaget. Att få vara tillsammans med, och lära
mig av hela teamet i AC40 men också i RC44 har verkligen bidragit till min
personliga utveckling. Jag är mer än redo att flytta till Barcelona och göra jobbet
för att vinna båda eventen för Sverige, säger Felicia.

Förutom Fernström består ungdomsteamet av Oscar Engström, Hanno Seifert, Hugo Christensson och Oscar Andersson.

Var och en av dem bidrar med sina unika kunskaper och erfarenheter. Tillsammans har de en otroligt stor vilja och ett driv att jobba hårt för att bli så bra som möjligt och nå sina mål.

”Vi är en stark grupp”

Det är så kul att få förtroendet att representera Sverige i Barcelona i höst. Vi är en stark grupp med ett fantastiskt stöd bakom oss och med tränare som älskar att pusha oss hårt. En sådan här möjlighet får man bara en gång i livet, så vi ska se till att ta vara på den, säger Oscar Engström.

Det slutliga laget har valts ut från Artemis Academy, vars syfte är att skapa en stark grund av svenska foilingseglare. Under ledning av huvudcoacherna Fredrik Bergström och Kyle Langford fokuserar akademin på att utveckla och träna både svenska dam- och ungdomsseglare och förbereda dem för att tävla i sportens absoluta toppnivå.

Fem unga seglare får chansen att visa upp vad Sverige går för i Youth America’s Cup i Barcelona den 17-26 september.

Vårt mål är att förse unga seglare med de färdigheter och den erfarenhet de
behöver för att utmärka sig på de högsta tävlingsnivåerna. Artemis Academy är
mer än bara en träningsplats; det är en grogrund för seglingens framtida stjärnor, säger Coach Langford.

Fantastiska träningsförhållanden

Teamet har tränat på Artemis Technologies bas i Belfast, där vattnet Belfast Lough varit en fantastisk träningsarena för AC40 båten.

Artemis Technologies som är sprunget ur tidigare America’s Cup-teamet Artemis Racing använder sin världsledande tekniska expertis för att stödja teamet, vilket resulterar i en satsning som nu kombinerar de bästa seglingstalangerna och den senaste tekniken.