Svenskt guld efter stor dramatik

VM_i_batracing_Osthammar
Morgan Jernfast vinner VM i GT15.

VM_i_batracing_Osthammar
I helgen kördes VM i GT15, rundbaneklass för racerbåtjuniorerna. Tävlingsplatsen var Östhammar och 20 förare från fyra nationer var på plats. Förhållandena var riktigt tufffa. Det blev några dramatiska vurpor och svensk seger!
Läs mer och se film.

Då banan endast var godkänd för 14 förare, så kördes kval heat. De sex förarna som slogs ut ur kvalet fick köra i B–gruppen. Adam Wrenkler, Karnag Racing Teams yngste förare, hade planingsproblem och lyckades inte med att kvala in ordentligt. Han fick starta i B-finalen istället och vann faktiskt det racet i den otroligt hårda sjön som rullade in på banan.

Världsmästare i GT15 2012 blev 14-årige Morgan Jernfast ifrån Österåker. Han kvalade in på en fjärde plats i tidsträningen. När jag pratade med honom efter kvalet verkade han lite missnöjd och kände att VM-guldet var långt borta. Dock höll han med om att det var fyra heat till att köra och att racet inte avgörs på en tidsträning.

Morgan körde otroligt bra och smart i alla sina heat och vann. Han behövde inte köra det sista heatet eftersom han var ohotad med sina 1200 poäng.

Det är riktigt kul att se dessa ungdomar ge allt på banan och kämpa i båtarna. Det var ett av de blåsigaste racen på länge och minns jag rätt var det fyra förare som vurpade. Alla klarade sig bra.

Lika kul är det att gå i depån och få vara med på startbryggan. Det fantastiska är att känna stämningen bland förarna, de är både konkurrenter och kompisar. De kommer med tips och råd och stöttar varandra. Föräldrar och barn i alla åldrar har kul tillsammans i vår sport och jag är otroligt stolt över svensk båtracing.

Framförallt ungdomsracingen!

Läs mer om racingen här.

VM_i_Osthammar_vinnaren
Morgan Jernfast från Österåker bemästrande de tuffa förhållande bäst och vann.

https://www.youtube.com/watch?v=tXZNnGZF7sM