Svenske Erik Stark siktar på VM-titeln i F1

Det svenska båtracing-esset Erik Stark har skrivit kontrakt med det Dubai-baserade racingstallet Victory Team. Nu är siktet in ställt på världsmästartiteln i Formel 1.

Svenske-Erik-Stark-Formel-1
Det svenska båtracing-esset Erik Stark har skrivit kontrakt med det Dubai-baserade racingstallet Victory Team. Nu är siktet in ställt på världsmästartiteln i Formel 1.

Det handlar om världens tuffaste och mest prestigefyllda båtracing-klass där Erik Stark redan har bevisat att han kan göra sig gällande. Inte minst med sin andraplats totalt i Formel 1-VM 2018. Därtill har han inte mindre än fyra VM-guld i Formel 2 på meritlistan.

Se också:
E1 – första testerna med nya eldrivna F1-båten
Sverige gör comeback i Formel 1

Inför säsongen 2023 är siktet inställt på seger. Bakom Stark står det erkänt resursstarka och rutinerade F1-stallet Victory Team. Kontraktet skrevs under i dagarna efter tre dagars testkörningar i Dubai som där Erik gjorde ett gott intryck.

”Känns fantastiskt”

– Det känns fantastiskt att få köra för Victory Team och jag vet att vi tillsammans har det som krävs för att placera oss i topp, säger Erik Stark som haft en dialog med teamet under en längre tid.

Inför säsongen 2023 är siktet inställt på seger. Bakom Stark står det erkänt resursstarka och rutinerade F1-stallet Victory Team.

Väl förberedd

Efter pandemi-uppehållet och två spolierade säsonger kommer Stark bättre förberedd än någonsin.

– Jag är där för att vinna varje race och jag är bättre förberedd än någonsin både mentalt och fysiskt, säger han.

Premiär i februari

Säsongen inleds med race i Tobasjön i Indonesien den 24–26 februari med tidsträningar på fredagen, kval och kamp om pole position på lördagen samt huvudtävlingen på söndagen. Allt detta kan beskådas live och gratis på www.f1h2o.com.

Fakta Erik Starks F1-båt:
Längd: 6,00 m
Bredd: 2,10 m
Vikt: 550 kg
Motor: Mercury V6 400 hk
Material: Kolfiber och epoxi
Max varv/min: 9 800
Bränsle: 120 l
Toppfart: 220 km/h