Svenska Awakes nya bräda tar elsurfingen till högre höjder

Wakeboarding-utan-bat

Awake visar vad den nya eldrivna brädan Awake Rävik S 22 går för. Se videon när de gör sjukt höga hopp och allmänt ger järnet i smällkall svensk midvinter.

Vi har redan hunnit med att testa två av numera Stockholmsbaserade företaget Awakes tuffa elbrädor. Den första, Awake Rävik One, som är en stabil, snabb och relativt energisnål instegsbräda och den andra, Awake Rävik 3, som bjuder på snabba svängar och häftigare acceleration.

0-50 km/h på fyra sekunder

Nu kommer alltså Awake Rävik S 22 som gör det möjligt att hoppa ännu högre, svänga skarpare och åka ännu fortare.

 

Man behöver inte vänta till sommarsäsongen för att köra elbräda. Bara att dra på sig en ordentlig våtdräkt med huva och vantar. Det syns inte minst på bilderna och i videon nedan

För någon som är van att hoppa med en wakeboard så kan Awakes bräda upplevas som minst sagt tung. Men videon nedan visar med all önskvärd tydlighet att det är fullt möjligt att göra helt otroliga manövrar.

Supersnabb respons

Brädorna styrs med en trådlös handkontroll via blåtand och responstiden är 0,02 sekunder.

Det går att flyga högt över svallvågor eller jaga runt mellan höga surfvågor. Spana in videon så ska ni få se…

Många blir trötta efter en kvarts åkning och då räcker basbatteriet som klarar 15-20 minuter (totalpris 12 900 euro). Men det går att välja ett större batteri som ger en körtid på 20-45 minuter, allt beroende på körstil (totalpris 15 900 euro). Läs mer hos Awake.