Svensk storslam – etta och tvåa i Formel 1-VM 2023

Säsongen 2023 blev inget mindre än en storslam för Sverige då Jonas Andersson och Erik Stark stod som etta respektive tvåa i Formel 1-VM efter sista deltävlingen i Sharia, Förenade Arabemiraten, i helgen.

Formel1-VM-2023-prispall
Formel 1-VM 2023 blev en stor framgång för svenskarna Jonas Andersson och Erik Stark som knep första- respektive andraplatsen.

Först en ganska medioker start med en åttonde plats i säsongspremiären. Men därefter skulle Jonas Andersson komma att dominera resten av ”Formel 1”-säsongen med idel förstaplatser. Den senaste så sent som igår i säsongsavslutningen, Grand Prix of Sharjah.

Se också:
Formel 1 VM live – upplagt för dubbelt svenskt på pallen

Som om inte det vore nog lyckades ytterligare en svensk, Erik Stark, med bedriften att klättra från en tredje till en andraplats i det sista racet. Något som gör Sverige till världsledande när i båtracingens allra mest prestigefyllda klass. Må vara att Stark kör för det Dubai-baserade racingstallet Victory Team.

Bäst när det gäller

Bäst i år bland alla icke svenskar var fransmannen Peter Morin som knep tredjeplatsen och som precis som de båda svenskarna har förmågan att prestera som bäst när det gäller som mest.

Sveriges Jonas Andersson och Team Sweden (närmast i bild) krigade till sig segern i Formel 1-VM 2023.

Hamnen har försökt nå de båda svenska racing-essen som i skrivande stund är på väg hem från Förenade Arabemiraten.

Artikeln uppdateras.