Svensk eldriven taxibåt räddningen för Paris

Trafiksituationen med köbildningar och trafikstockningar är svår i Paris och nu hoppas man att svenske Anders Bringdals eldrivna båttaxi ska vara lösningen. Se videoklippen!

Trafiksituationen i storstäderna blir allt värre och köerna växer. Inte minst i Paris där man nu hoppas att lösningen kan vara den nya eldrivna taxibåt med bärplan som det franska företaget Seabubbles har utvecklat.

Taxibåten rymmer upp till fem personer och kan komma upp i 30 miljövänliga knop utan att riskera att fastna i köer. Med den ska man kunna åka snabbt och miljövänligt utan risk att fastna i köer.

En av Seabubbles båda ägare är svenske Anders Bringdal som också är en känd windsurfare med flera VM-titlar och en redig proffskarriär bakom sig. Han har det svenska rekordet i windsurfing-grenen speed med 51,45 knop.

För fem år sedan var han först i världen att komma upp i över 50 knop.

Den andre ägaren heter Alain Thébault och var skeppare ombord på den franska trimaranen l’Hydroptère som satte världsrekord för segelbåtar med en hastighet över 50 knop. Då med just Anders Bringdal i besättningen.