Svanformad superjakt för en halv miljard dollar

Den italienske designern Pierpaolo Lazzarini räds inte att ta ut svängarna när det gäller nya flytetyg. Något som den svanformade 137-meters superjakten Avanguardia är ett utmärkt exempel på. Se videon och häpna!

Avanguardia_inledningsbild
Den italienske designern Pierpaolo Lazzarini räds inte att ta ut svängarna när det gäller nya flytetyg. Som den svanformade 137-meters superjakten Avanguardia.

En konceptbåt förstås och om den någonsin blir verklighet vet vi inte. Däremot vet vi att denna svanformade superjakt styrs från svanhuvudet. Ett huvud som för övrigt kan kopplas bort från halsen och fungera som en 16-meters tenderbåt.

Fler udda flytetyg av Lazzarinis:
Flygande superjakt för sex miljarder kronor
Klassiska bilar blir båtar – Jaguar, Lamborghini, Fiat 500…
The Jet Vespa – framtid och nostalgi i ett svep

Det samma gäller två minst sagt futuristiska flytetyg i fartygets akter som bidrar till framdrivningen av moderskeppet. Men som också kan kopplas bort och fara iväg på egen kölar.

Sänk halsen och sjösätt svanhuvudet som då blir ett eget fartyg. Häpp!

I övrigt är Avanguardia uppdelad i fem däck med gott om plats för för 24 gäster, 12 anställda och 10 besättningsmedlemmar. Hon har även två helikoptrar ombord och är utrustad med två helikopterhangarer.

Den italienske designern Pierpaolo Lazzarini går gärna sin egen väg när det gäller båtdesign. Se videon med hans svanformade superjakt för motsvarande närmare 5,6 miljarder (!) kronor. 

Om detta fjäderfä sedan motoriseras med dubbla elmotorer samt en central MTU Rolls-Royce-motor så tror och hoppas man på entoppfart på 18 knop.

Förvandlingen från ritningar till verklighet påbörjas i samma stund som någon hostar upp 500 miljoner dollar.

Se videon!