Superbillig skoter som ryms i bakluckan

Har du svårt att få båtplats, ingen tomt som rymmer en båttrailer eller bara är trött på att dansa efter båtklubbsbasarnas krav? Köp då nya spännande farkosten BomBoard. Den kostar bara ca 23 000 kr och får plats i bakluckan.

Ett par stora bromsklossar för folk som vill ta sig in i båtlivet är att de antingen inte har råd att köpa en båt, tid att ta hand om den eller möjlighet att förvara den. BomBoard kan vara lösningen. Om man prioriterar fartkänsla framför komfort.

Vid en första anblick kan man tro att detta är någon sorts hemmabyggd retromodell av Kawasakis Jet Skis från startåret 1973. Men icke. BomBoard är något helt nytt. Den är lättare, snålare och helt klart enklare att förvara än någon annan båt eller vattenskoter på marknaden, den är nämligen ihopfällbar och får plats hemma i garderoben. 

Tillverkaren hävdar att detta är världens enda så kallade PWC (personal watercraft ) som är uppbyggd i moduler. Vi låter just det vara osagt men lovar att den definitivt är den billigaste vattenskoterliknande farkost vi hört talas om.

Monteras på 60 sek
Tidigare i år släppte Sea Doo sin nya budgetmodell Spark (läs mer om Sea Doo Spark i en tidigare artikel) som i den enklaste och motorsvagaste versionen (60 hk) kostar cirka 59 900 kr. BomBoard kostar bara 3 495 dollar, alltså i runda slängar 23 000 kr, och väger 68 kg jämfört med Spark som väger cirka 190 kg.

BomBoard byggs som nämnt i moduler, fyra stycken för att vara exakt, varav den tyngsta väger 36 kg. Alltså kan en någorlunda välbyggd person enkelt lyfta in den i en bil. Både isärplockningen och monteringen tar bara 60 sekunder.

Motoriserad stjärtlapp
På vattnet ska BomBoard lyckas skicka upp mungiporna i topp även på redan frälsta vattensportentusiaster. Den är bara ämnad för en person och kan köras knästående, stående eller i en sittposition liknande den man har i en gokart. Den är långt ifrån den snabbaste av vattenskotrar men toppar ändå cirka 35 knop, vilken torde vara tillräckligt spännande när man färdas på något som bäst kan liknas vid en motoriserad och sjögående stjärtlapp.

Likt en Ducati
Modellen ni ser i videorna och på bilderna är den första prototypen. Det finns ännu ingen specifikation kring motorn eller drivningen men en kvalificerad gissning är att det blir ett enkelt vattenjetaggregat och att motorn kanske är på 50 hk, vilket ger ett vikt/effekt förhållande som den värsta Ducati. Tack vare detta lär bränsleförbrukningen också vara riktigt låg och manövreringsmöjligheterna mer än vettigt vilda.

Det Wisconsinbaserade företaget siktar på att komma igång med produktionen snarast och planerar att de första exemplaren når marknaden våren 2015. Vi på Hamnen.se hoppas såklart att alla löften och lovord om funktionerna infrias och att vi blir bland de första som får testköra.

Mer info på: www.bomboard.com.