Super Sub – lyxigt båtliv på en helt ny nivå

Smidig, lättmanövrerad, pålitlig och en unik biljett till ett båtliv på en helt ny nivå. Men Super Sub, den lilla miniubåten för privat bruk kommer också en hake.

Super_Sub_inledning
Smidig, lättmanövrerad, pålitlig och en unik biljett till ett båtliv på en helt ny nivå. Inga tvivel så långt men Super Sub, den lilla miniubåten för privat bruk kommer också en hake.

Priset, 55 miljoner kronor, kan vara en hake. Men med detta sagt kommer sedan en lång rad frestelser där som klan sammanfattas med ett båtliv på en helt ny nivå.

Smidig som en fisk

Med Super Sub, som denna miniubåt för privat bruk heter, kan man inte bara utforska världen under vattenytan. Enligt tillverkaren kan man också göra det med en prestanda och manöverbarhet som ska vara något alldeles extra.

Se också:
Miniubåt för två personer som kan fraktas på trailer

Det av hemligheten döljer sig i drivlinan som levererar hela 60 kW. Men också i roderbladens utformning som möjliggör svängarm på 45 grader åt alla håll i 10 knop. Vill man så kan man sedan gå ned ända till 300 meters djup och stanna där i upp till åtta timmar innan det är dags att gå till ytläge för att hämta luft.

Super Sub, som denna miniubåt för privat bruk heter, öppnar dörren till ena helt ny båtvärld.

Hur lång räckvidd Super Sub har varierar stort beroende på förhållanden och körstil för att nämna en del och här har vi inte ens lyckats få en ungefärlig siffra.

Nyckeln till en ny värld

Allt sammantaget är det alltså bäddat för att utforska en ny värld. Men också för att förflytta sig obemärkt i skärgården. Super Sub som firade världsprämiär på Monaco Boat Show i september.

Super Sub från U-boat Worxs firade världspremiär på båtmässan i Monaco i september och tros kunna bli en en populär leksak i superjakt-världen. 

Bakom Super Sub står U-boat Worx som gärna framhåller att denna miniubåt kan vara användbar till mer än bara för sit höga nöjes skull. Exempel kan vara forskning, filmproduktion och inspektion på svårtillgängliga ställen långt under vattenytan.

Se videon!