Succéseglingar från svenskarna i världscupen

Onsdagen blev en toppendag för de svenska medaljhoppen inför OS-seglingarna i Marseille i sommar. I 470-klassen toppar Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson resultatlistorna och vad gäller Bobeck/Netzler ligger de nu på en andrapalts.

Dahlberg Karlsson seglar 49erFX under världscupseglingar i Frankrike
Färdiga för OS full fart framåt i världscupseglingarna för duon Dahlberg/Karlsson. Foto: Sailing Energy

Världscupseglingarna i Hyeres är i full gång och onsdagen kom att bli en riktig toppendag för några av Sveriges främsta medaljhopp inför OS i Paris i sommar. Veckans seglingar sker dessutom i vatten cirka 40 sjömil från där de olympiska seglingarna sker i sommar.

Högst upp på resultatlistan för 470 finner man nämligen inga mindre än Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson.

– Vi hittade rätt med tempo i beslutsprocess och vågade lite mer än vanligt i starten. Känslan är att vi jobbat med våra målsättningar och det går åt rätt håll. Alltid kul när seglingen stämmer som den gjorde idag, säger Anton Dahlberg.

Fokus framöver ligger på att sätta de ack så viktiga starterna och i att lita på varandras.

Bättre och bättre i 49er-klassen

Starten av 49erFX-tävlingarna gick inte riktigt vägen för Vilma Bobeck och Rebecca Netzler. Men efter idogt slit i de kommande racen har duon ändå lyckats klättra sig uppåt i resultatlistan.

Motståndet är dessutom bästa tänkbara då samtliga av de som startar (totalt nio båtar) är även de färdiga för tävlingarna i Marsellie.

– Det kan se fjuttigt ut i resultatlistan med bara nio båtar. Men racingen är stentuff vilket gör det väldigt roligt, säger Rebecca och fortsätter:

– ⁠Det är definitivt mer likt OS än till exempel ett race på VM. Men vi saknar fortfarande tio båtar, vilket gör skillnad. Den bästa träningen är däremot inför medaljrace, att våga attackera mer båt mot båt och segla mer aggressivt.