Strålande sol och snabba vindar i årets Tjörn Runt

Tjorn Runt puffÅrets upplaga av Tjörn Runt by COWI bjöd på strålande sommarväder och enligt tävlingsledningen lagom med action. Tre grundkänningar och två mastbrott rapporterades.

– Förmodligen var årets kappsegling en av de snabbare på länge. Det var ostlig vind på 6-8 m/s med byar på 10 m/s. Det har flutit på bra och inga större missöden har inträffat. Endast tre grundkänningar och två mastbrott har rapporterats, säger tävlingsledaren Anders Torén som är mycket nöjd med årets tävling.

I år seglades kappseglingen medurs, med starten i Askeröfjorden utanför Stenungsund och målgång i Stigfjorden väster om Skåpesundsbron. Tävlingen var uppdelad på två banor; den ”Lilla” där flerskrovsbåtarna och de mindre båtarna seglade och den ”Stora” för de större och snabbare båtarna.

Hela 340 hade registrerat sig, 337 startade och 319 båtar passerade mållinjen.

Vinnare på Lilla banan blev Hans Oskarsson från Stenungsunds Segelsällkap i en Accent. På andra plats kom Fredrik Hansson från BKSS i en IF och på tredje plats Lennart Magnusson från Långedrags Segelsällskap i en Nordisk Folkbåt.

På Stora banan segrade Christian von Trepka från BSF i en GP42. På andra plats kom Mikael Vesala från SSVÄ i en Cheetah 30 och på tredje plats kom Stenungsundsseglaren Magnus Lundberg i en Dynamic 35.

Vinnare i de olika startgruppena
Startgrupp 1 Urban Dahlberg, Tornado, KSSS
Startgrupp 2 Christian von Trepka, GP42, BSF
Startgrupp 3 Mikael Vesala, Cheetah 30, SSVÄ
Startgrupp 4 Magnus Lundberg, Dynamic 35, StSS
Startgrupp 5 Patrik Sturesson, X-372 masthead, GKSS
Startgrupp 5D Johan Wetterlundh, Salona 33P, GKSS
Startgrupp 6 Emil Sandberg, Smaragd, LDSS
Startgrupp 7 Michael Collberg, Express, MSK
Startgrupp 8 Tommy Strandberg, Scampi, TJSS
Startgrupp 9 Lennart Cedenkvist, Dehler 34, SSSÖ
Startgrupp 10 Jonas Börjesson, 606, StSS
Startgrupp 11 Hans Oskarsson, Accent, StSS
Startgrupp 12 Michael Berg, Seascape 18, KKKK