Olympisk regatta drog 485 seglare

KSSS_Olympic_2012_0002_c800
KSSS olympic regatta.

KSSS_Olympic_2012_0002_c800Årets Olympic Class Regatta samlade 485 seglare och 428 båtar från fem länder till Baggensfjärden. En av höjdpunkterna var att se OS-medaljören Max Salmninen storstilat återförenas med sin Finjolle.

Merparten av klasserna gjorde upp i bäst av totalt sex seglingar förutom för 29er, 49er och F18 som seglade minst tio seglingar.

Max Salminen som seglar för KSSS övertygade direkt i sin första riktiga regatta i Finnjolle efter OS-guldet. I suverän stil spikade han alla sex delseglingarna. I Laser Radial vann favoriten Josefin Olsson, KSSS, och i Laser Standard säkrade Philip Claesson, MASS slutsegern.

Den första klassen som seglade klart årets regatta var Zoom8 där Simon Weideskog, Boo SS behöll sin ledning från lördagen och vann klassen totalt.  KSSS Adrian Salamon tog hem slutsegern i Optimistklassen med klubbkompisen Hugo Svensson på andraplatsen. Marcus Bergqvist, HjBK vann E-jolle klassen och GKSS seglaren William Karlsson tog hem förstaplatsen i Laser 4.7.
Regattans minsta klass, 470, med 5 deltagare, vanns av hemmaklubbens Carl Johannisson och Henrik Grim. I 49er klassen som också seglade om ett svenskt mästerskap gick SM tecknet till GKSS seglarna Carl Sylvan och Otto Hamel och i den nya OS klassen 49er FX vann Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz, NJK. Victor Silén, NJK vann 29er klassen överlägset.
I VM kvalet för F18 säkrade Tim Shuwalow och Karin Berg, KSSS segern efter totalt tio seglingar. Kanske är de på gång att satsa i flerskrovsklassen nästa OS?

Totalt var det tolv klasser som tävlade på Baggensfjärden denna helg och KSSS Olympic Class Regatta är ett viktigt steg på vägen i seglarkarriären, oavsett om man är med och seglar för första gången eller har ett OS-guld i bagaget!

Mer info på ksss.se. Resultat hittar ni här.

Max_Salminen
Max Salminen har nu dragit igång sin satsning på Finnjolle med sikte på OS i Rio. Han spikade alla helgens race.

Josefin_Olsson
Josefin Olsson i klassen Laser.

Ida_Svensson
Ida Svensson i E-Jolle seglade in på 12:e plats.

KSSS_Olympic_2012_1489_c800

KSSS_Olympic_2012_1480_c800