Stortillverkaren ger system för automatiska tilläggningar

Slutet för stressiga tilläggnignar eller ett system som reducerar en konstform till ett knapptryck? Det är upp till var och en att tycka till om det automatiserade tilläggningssystem som Brunswick Marine lanserar under CES i Las Vegas.

autodocking-mercury
I övrigt visas även de nya modellerna av de elektriska utombordarna Avator upp.

Informationen är knapphändig men det gör den inte mindre spännande. Under världens största tech- och elektronikmässa CES som årligen hålls i Las Vegas lanserar Brunswick Marine och Mercury ett system som ska kunna automatisera tilläggningar.

Än så länge finns systemet bara installerat på en conceptbåt av märken Boston Whaler, närmre bestämt en Boston Whaler 405 Conquest, men systemet har testats i skarpt läge och tycks fungera som det ska.

Framtagningen av funktionen är en del av Brunswicks större ambition som fått namnet ACES, en sammanslagning av Autonomy, Connectivity, Electrification och Shared Access. Med hjälp av stereokameror och finjusterade gasreglage i de tre aktersnurrorna på 600 hästkrafter och med 12 cylindrar vill Mercury och Brunswick göra tilläggningar till en barnlek.

– Vi vill visa att Brunswick engagerar sig inom hållbarhet, och erbjuder flera spännande ingångar till vatten- och båtlivet för olika användare. Allt detta samtidigt som vi presenterar unik, branschledande och konsumentinriktad teknologi som åtminstone håller jämna steg med och ibland överträffar avancerade teknologier inom andra områden, säger Dave Foulkes, vd för Brunswick.

En smidig funktion eller ett sätt att tillintetgöra en konstform? Avgör själv!

Mer än bara autonomi

Medan ”autodocking”-systemet endast går att prova i simulator under mässan finns det andra tekniker som lockar med skarpa test. Under mässan CES-mässan visar man nämligen även upp produkter från det nyförvärvade bolaget Flite. Motorgigantens ambition att slå sig in på e-foilmarknaden. E-foilbärdor som går att testa på mässcentrat.

I övrigt visas även de nya modellerna av de elektriska utombordarna Avator upp.. Ett ämne som kräver en egen artikel i sig och som du kan läsa om här!