Största båtmässan i svensk historia

Största Allt för sjön någonsin
Största Allt för sjön någonsin

Största Allt för sjön någonsinBåtmässan Allt för sjön öppnar den 1 mars. Det blir det den största båtmässan genom tiderna i Sverige. Långt över 1000 båtar samt massor av nyheter bland tillbehör, motorer och sjökläder visas på årets båtmässa i Älvsjö.

Bland båtnyheterna på All för Sjön kan räknas, Bryant 233CC en daycruiser, Nimbus 27 S, Skorgenes 445 och Nordstar 40 som alla har världspremiär.

Andra nyheter är aluminiumbåten Alukin 600, Finnmaster 5700 DC, Sportsman 445, Riviera 3600 SY, Drago 610, Arc 580, Triton 29, Arronet 27ci, Yamarin 68 i en DC- och en Cabinversion, skriver Stockholmsmässan på Allt för Sjöns hemsida.

Bland nyheterna på segelbåtssidan kan nämnas Bavaria 40, Oceanis 31, Brenta 38SL, Nacra Infusion och en trimaran för ungdom m.fl.

Andra spännande nyheter är till exempel ett PGS-system som ger dig full koll på båtens fart, kurs och bränsleekonomi direkt i mobilen, softschackel – ett schackel av tamp, sjökortsplotter som ger äkta 3D, en marinradio som flyter, en flytväst i retrotappning samt det senaste sjömodet.

– Svenska Skärgårdskryssarregelen fyller 100 år, och på mässan visas skönheter i form av en Skärgårds 22:a, en 33:a, en 40:a och en 55:a samt rariteter på motorbåtssidan som Weedo GT, en gammal fin Coronet och ett antal motorbåtar från förra seklet.

Miljön sätts i fokus på årets Allt för sjön. Bland annat presenteras det nybildade Båtmiljörådet som består av 19 myndigheter, organisationer och föreningar. Rådet har antagit ett program som omfattar 12 punkter för att minska miljöpåverkan från landets fritidsbåtar. På Design- och Innovationsexpo visas också tre båtar som alla har elmotorer.

– Besökarna kommer att ha väldigt mycket att titta på i år och man får heller inte missa alla de seminarier och aktiviteter som, vi bjuder på. Det blir en härlig familjefest där det finns Allt för sjön, så vi ser fram mot tio spännande dagar med start den 1 mars, säger Thomas Sandberg, projektledare.