Storsatsning på LIVE från Mästarnas Mästare i segling

Mastarnas_mastare_i_segling
Mästarnas Mästare i Båstad kommer att livesändas på webben.

Mastarnas_mastare_i_segling I Mästarnas Mästare i Båstad avgörs vem som är Sveriges bästa seglare. Hamnen.se sänder live på webben under hela kappseglingen med Marit Söderström och Claes Olivecrona som kommentatorer. Läs mer och se förra årets film!


Precis som i America’s Cup är det halvvindsstart som gäller, varför det blir väldigt trångt vid första rundningen.

Det blir stjärnspäckat i årets Mästarnas Mästaredär alla som har vunnit SM i en klass gör upp i identiska CB66-båtar. Våra olympiska medaljörer är på plats samt seglare som deltagit i Volvo Ocean Race och America’s Cup. Men det roligaste är att stjärnorna kan bli uppläxade av Sveriges unga elit. Och av korpenlirarna.

Seglingen arrangeras av Svenska Seglarförbundet som hittills fått in anmälningar från 37 lag som alla består av tre seglare. Bland andra kommer årets olympiska bronsmedaljör i Laser, Rasmus Myrgren, att deltaga tillsammans med sin coach Thomas Rahm. Förra årets bronstagare Jonas Von Geijer, som i år seglade OS i 49er, utmanar också. På legendarsidan har vi bland andra Hans Wallén som kan vara lika underhållande som han är erfaren. Han inledde sin karriär med att vinna VM i Optimist, något ingen annan svensk lyckats med förr eller senare. Nu har han vunnit SM i C55 och kanske kan trycka till nuvarande eliten.

Mastarnas_mastare_i_segling_broach
Seglingen i Mästarnas Mästare är enormt intensiv med korta banor precis utanför piren i Båstad. Alltså en perfekt arena för att kunna göra en bra livesändning om segling. Det är inte ovanligt med vurpor. Förra året slog flera båtar runt när vinden ökade.

– Vi kommer att ha fasta kameror på land och en rörlig kamera på vattnet som snabbt kan vara på plats vid spännande situationer som vurpor, starter och krockar, vilket det var gott om förra året. Om vi får tekniken att lira precis som vi vill kommer vi även att kunna ha några kameror ombord på båtarna, berättar Gustav Morin som  producerat tv-programmen till Viasat Sport från eventet de senaste åren.

Tidigare olympiske seglaren Marit Söderström agerade kommentator för SVT under sommarens OS-seglingar. Nu tar hon plats i speakerbåset bredvid Skippos Claes Olivecrona som kanske är mest känd för sin skruvade humor men också har en hel del seglingsmeriter i ryggen. De kommer att bli ett intressant radarpar.

Sändningarna publiceras via Skippos streamingpartner Solidtango och kommer att pågå under hela eventet. Fokus ligger på de mest avgörande racen och på intervjuer med olika profiler. Alla websajter och bloggar är fria att dela sändningen på sina egna sajter och koden kommer att publiceras inom kort.

– Det här är lite av ett expriment med en väldigt kostnadseffektiv setup där vi siktar på att nå riktigt bra kvalitet trots små resurser. Vi siktar på att få bra spridning genom att alla som följer sändningarna delar med sig i sociala medier och att redaktörer på nordens alla båt- och seglingssajter hjälper oss att sprida sändningen på sina egna webbplatser, säger Gustav Morin.

Förra årets tv-sändning ersätts i år av livesändning på webben.

Årets satsning på livesändning via webben är möjlig tack vare stöd från North Sails, Bainbridge och Simrad.

North_sails_log_mastarnas_mastare_lag  Bainbridge_logo
solidtango_logo_indigo_bg_480x149 simrad-logo

bjarekraft-logo