Stora funktioner i GPSmap 420

Garmin presenterar nästa generation av sjökortsplottrar. GPSmap 420 och 420s, avsedda för mindre båtar och båtar med begränsad plats för montering, är en av mässans nyheter.

I och med Garmins nya sjökorts BlueCart g2 Vision finns det nya funktioner som inte tidigare har funnits för digital navigering. Till exempel automatisk guidning till mål, högupplösta satellitbilder, flygfoton, 3D perspektiv, både över och under ytan! De högupplösta bilderna läggs ovanpå sjökortsbilden och skapar en verklighetstrogen bild av landområden. Flygfoton skapar verkliga och detaljerade bilder över hamnar, marinor och landmärken. 3D-perspektivet underlättar positionering avsevärt. Fish Eye view levererar bathymetriska bilder, d v s 3D under vattenytan. Auto Guidance ger dig automatisk guidning till vald destination. Du får även information om tidvatten, strömmar, hamninformation och detaljerad vägkartografi i kustnära områden.

Hamnens utsände fick möjlighet att testa funktionerna och var minst sagt imponerande. Framförallt möjligheten att lägga in avreseplats och destination och sedan få hela ruten utlagd med waypoints. Det är en fuktion som underlättar mycket.

GPSmap 420 kostar ca 6595:- och GPSmap 420s ca 6995:- exkl givare. Priset för Garmins nya digitala sjökort är ännu inte fastställt.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö