Stora båtar på Båtmässan i Göteborg

Bengt Wallin firar 10 år med båtmässan i Göteborg
Bengt Wallin firar 10 år med båtmässan i Göteborg

Bengt Wallin firar 10 år med båtmässan i Göteborg508 båtar har Bengt Wallin räknat in till årets Båtmässa i Göteborg. Mässan har utökat sina utställningsytor trots att antalet båtar är lika som förra året. Det betyder att båtarna bara blir större och större. För hans egen del är det tionde året med båtmässan. Under den tiden har svenskarnas intresse för båtar och båtliv bara ökat.

 


 

Båtarna som visas på mässan detta år är i många fall stora, väldigt stora. I segelbåtshallen, C-hallen, ligger 23 stora segelbåtar och inte på många år har så många varit byggda av svenska företag ? Najad, Maxi, CB, Scanner, Regina.

I B-hallen finns några av mässans mest spektakulära motorbåtar. Fjord 40 Open, som hamnen.se redan presenterat, visas för första gången i Skandinavien. Detsamma gäller mässans största utställda båt, Windy 52 Xanthos.

Båtlivscenter Korsvägen är en nyhet för i år. Det ska fungera som en mötesplats för alla aktiva inom båtliv, men som också för den oinvigde vill visa olika båttyper och vad dessa kostar.

Volvo Penta som i år har 100-års jubileum är huvudsponsor till mässan, vilket gör att företaget syns på många platser. Vid huvudentrén får nostalgiker sig en kick. Där står en Volvo PV a´la 50-tal med en trailer och på trailern en lika tidsenlig motorbåt i härliga röda och vita kulörer.

Fler jubilarer på mässan är:

Sjöräddningssällskapet, 100 år

Västkustens Båtförbund, 80 år

Callanders Båtvarv, 60 år

Crescent, 50 år

Lerkils Båtvarv, 40 år

Bengt Wallin, 10 år som ansvarig för Båtmässan Göteborg.