Fiskare får poliseskort efter upptäckt fusk under tävling

Saken var klar – prispotten på närmare 300 000 kronor var deras. Åtminstone tills tävlingsledaren fattade misstankar, skar upp fisken och fann blyvikter. Se videon som skakar hela sportfiskevärlden.

Fusk_i_fisketavling
Fusket uppdagas. Tävlingsledaren skär upp buken och finner blyvikter.

Reglerna i Cleveland-mästerskapet enkla. Det gäller att fånga fem gösar och uppnå en sån hög totalvikt som möjligt . Något som tvåmannalaget Jacob Runyan och Chase Cominsky verkade klara bättre än någon annan då deras fiskar visade sig väga nästan dubbelt så mycket som de såg ut att göra.

Se också:
Hamnens fisketur som spårade ur!

– Jag förstod att något var skumt (fishy på engelska) och hörde också att publiken reagerade på vikten när fiskarna vägdes. Sedan kände också att det var något hårt inne i fiskarna när jag tog i dem säger arrangören Jason Fischer till CNN.

Från när och fjärran

När han sedan skar upp fiskarna så var skandalen ett faktum och besvikelsen stor. Inte minst för Fischer som arrangerar åtta liknande fisketävlingar om året. Tävlingar som lockar deltagare från Ohio, Indiana, Illinois, Michigan, Pennsylvania och Wisconsin.

Fick skydd av polisen

När skandalen var ett faktum blev stämningen mycket hätsk, polis tillkallades för att skydda de båda fuskanklagade sportfiskarna.

Till saken hör också att Fischer inte bara känner den fuskande duon sedan tidigare fisketävlingar. Han har också delat ut prispengar till dem vid flera tillfällen.

”Jag är äcklad av fusket”

– Jag är äcklad, ska Fischer ha sagt när fusket uppdagades. Och vidare:

– Vi har en familjär atmosfär och är stolta över denna sport. Alla offrar så mycket för att arrangera och tävla i turneringar och att någon skulle lura dessa människor på prispengarna som tas av startavgiften är ofattbart, säger han till CNN.

Som en följd skandalen portas Jacob Runyan och Chase Cominsky från vidare deltagande i dessa fisketävlingen. Likaså kan de glömma prispotten på 28 760 dollar.

Rättegång väntar

Nu väntar en utredning och en anmälan till Cuyahoga Countys åklagarmyndighet.

Se videon som bland annat visar tumultet när fiskarna skärs upp och fusket avslöjas.